İstanbul'un o bölgeleri için büyük tehlike! Deprem araştırmacısı 6 şiddetinde depremi bile kaldıramaz diyerek uyardı

İstanbul'un o bölgeleri için büyük tehlike! Deprem araştırmacısı 6 şiddetinde depremi bile kaldıramaz diyerek uyardı

Deprem araştırmasından İstanbul uyarısı geldi. İstanbul'da beklenen büyük depremin ardından o bölgede yapıların dayanamayacağı paylaşıldı. Araştırmacı tehlikeli olan bölgeleri tek tek açıkladı. İşte tüm detaylar...

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de milyonları gözü İstanbul'a çevrildi. İstanbul'da beklenen büyük deprem hakkında uzmanların ardından bu kez de araştırmacılar uyardı. 6.7 şiddetindeki bir depremi o bölgeler kaldıramayacak. İşte tehlikeli olan bölgeler...

MARMARA VE KARADENİZ'DE DEPREM RİSKİ

Türkiye'nin dört bir yanında olan depremler, ara ara Marmara bölgesinde de görülüyor. İstanbul'da uzmanlar tarafından beklenen büyük deprem hakkına endişe veren sarsıntılar hakkında günden güne çarpıcı açıklamalar geliyor. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından gündemden düşmeyen sarsıntılar korku veriyor. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, Marmara ve Karadeniz'de bulunan deprem riski hakkında bir açıklamada bulundu.

istanbulda-sokak-sokak-son-durum-yeni-hes-verileri-wax6.webp

İSTANBUL'DA BÜYÜK HATA

Marmara ve Karadeniz'de beklenen bir depreme karşı alınacak önlemlerden bahsetti. Bu bölgelerde alınacak önlemlerin başında göç ve kontrolsüz yapılaşmayı işaret etti. İstanbul'da tehlike arz eden bölgeleri duyuran Öğüt, İstanbul halkının Çatalca ve Silivri ilçelerine kaydırılmasının büyük bir hata olduğuna dikkat çekti. Çatalca'daki tarım arazilerinin betonarme yapılarla dolduğunu belirtti.

2-wgjp.webp

600 BİNDEN FAZLA YAPI KALDIRAMAYACAK

Zemini iyi olmayan bölgeler arasında Büyükçekmece Gökü ve çevresini işaret etti. İmara ve yapılaşmaya açılmasını doğru bulmayan Oğüt, lüks villalarla dolduğunu söyledi. İstanbul'da olabilecek 6.7 büyüklüğündeki bir depremi, 600 binden fazla yapının kaldıramayacağını işaret etti.

Bu durumda yapılamanın ne kadar mantıklı olduğunu sorgulayan Öğüt, "İstanbul’un hem Batı’ya hem Kuzey’e; Bursa’nın; Kuzey’e, Doğu’ya ve Batı’ya doğru genişlemesi durdurulmalıdır." sözleriyle noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN