İYİ Parti 'parlamenter sistem' çalışmasını anlatacak

İYİ Parti 'parlamenter sistem' çalışmasını anlatacak

İYİ Parti, "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" adındaki çalışmasını teşkilatına anlatacak. Ardından kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını da çalışma kapsamında bilgilendirecek.

Gelen habere göre, İYİ Parti'nin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem başkanlığında bir heyet, İYİ Parti'nin yeni sistemle ilgili çalışması hakkında il ve ilçe teşkilatına bilgi verecek.

İstişarelere 15-16 Ekim'de Eskişehir'den başlayacak olan heyet, daha sonra İYİ Parti Mersin il ve ilçe teşkilatına gidecek.

Heyet, çalışma kapsamında Türkiye genelindeki parti örgütünü de ziyaret edecek.

KAMU VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA GİDECEK

Çalışma çerçevesinde illerin baro başkanları, sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşları da ziyaret edilerek, yeni sistem anlatılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından 26 Mayıs'ta kamuoyuyla paylaşılan çalışma, Bahadır Erdem ile Genel Sekreter Uğur Poyraz'ın koordinatörlüğünde hazırlandı.

"Kuvvetler ayrılığı" ve "tarafsız cumhurbaşkanı" ilkeleri üzerine oturan ve seçim barajının yüzde 5'e indirilmesinin önerildiği çalışmada "devlette liyakat", "basın özgürlüğü", "hukukun üstünlüğü ve tam bağımsız, tarafsız yargı", "çoğulcu demokrasi" ve "kadın hakları" gibi başlıklar yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN