İYİ Parti Tokat adayının adaylığı düşürüldü

İYİ Parti Tokat adayının adaylığı düşürüldü

İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Şeref Menteşe'nin adaylığı, 2019 yılında aldığı ceza sebebiyle YSK tarafından iptal edildi. Menteşe, bu karara itiraz etti ve YSK'dan gelecek haberi bekliyor.

İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Şeref Menteşe'nin adaylığı, 2019 yılında aldığı ceza nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildi. Menteşe'nin itiraz dilekçesi üzerine, YSK'nin vereceği karar bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, parti binasında bir açıklama yaptı. Er, YSK'nin aldığı kararı sadece Tokat halkının vicdanına havale ettiklerini ifade ederek, "Karşısına çıkıp konuşamayanlar, adayımızın vizyonunun karşısında söyleyecek laf bulamayanlar alınan bu kararla birlikte çok rahat ettiler" dedi.

8769983.jpg

Erkan Er ayrıca, son günlerde parti içinde yeni bir adayın belirlendiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Parti olarak aday belirleme sürecinin devam ettiğini, ancak YSK'nin kesin kararını bekleyeceklerini vurguladı.

İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Şeref Menteşe ise, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Halihazırda tarafıma tebliğ edilmiş resmi bir yazı yoktur. Sadece bunu fırsata çevirenler ve siyasi nezaketten nasibini alamamış kişilerin yaptığı spekülasyonlar var. Türkiye'deki seçim kanununun açık ve net hükümlerine göre, cezanın infazı tamamlandığı takdirde seçme ve seçilme hakkına sahip olunacağını belirtmektedir. Ben İYİ Parti'nin Tokat Belediye Başkan adayıyım ve bu süreci Yüksek Seçim Kurulu karara bağlayacaktır."

8769985.jpg

Şu an için YSK'dan gelecek haberi bekleyen İYİ Parti, sürecin sonucuna göre hareket edeceğini ve yeni aday belirleme sürecinin başlayacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN