İYİ Partili Poyraz'dan çağrı: Van'da seçimler yenilenmeli

İYİ Partili Poyraz'dan çağrı: Van'da seçimler yenilenmeli

31 Mart yerel seçimleri sonuçlanmasına karşılık birçok noktada tartışmalı olaylar da yaşanıyor. Van'da seçilen DEM Partili adaya mazbatanın verilmeyerek AK Partili isme verilmesi kentte gerginliğe neden oldu. İYİ Partili Poyraz, yaşananlara ilişkin "Van'da seçimler yenilenmelidir. Partiler seçime girme yeterliliği olan adayları ile yeniden yarışmalıdır" dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve avukat Uğur Poyraz, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde DEM Parti'li Abdullah Zeydan'ın kazandığı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

'SEÇİMLER YENİLENMELİ'

Poyraz, yapılan kararın seçmen iradesini yok saydığını ifade ederek, hukuki hataların düzeltilmesi ve seçimlerin yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Poyraz, yaşanan süreçle ilgili olarak şunları söyledi: "Verilen karar tartışmasız olarak yanlıştır. Yargı organının yaptığı hatalar, seçmen iradesini ortadan kaldırmak için araçsallaştırılamaz. Bu yüzden Van’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi gerekmektedir. Partiler seçime girme yeterliliği olan adayları ile yeniden yarışmalıdır. Ortaya çıkan sonucu da demokrasinin bir gereği olarak herkes kabul etmelidir."

Poyraz, ayrıca, hukuki hataların çözümünün sokaklarda değil, demokratik yollarla sağlanması gerektiğini ve şiddete başvurmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

NE OLMUŞTU?

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının iadesinin geri alınarak mazbatanın ikinci olan AK Partili Abdulahat Arvas’a verilmesi kentte tepkiyle karşılandı.

Vatandaşlar ve DEM Partili yetkililer Van sokaklarında yaşananlara tepki gösterdi. Olaylar devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN