İYİ Partili Zorlu'dan sert çıkış: Yolsuzluk yapan yerine gazeteci hapse atıldı

İYİ Partili Zorlu'dan sert çıkış: Yolsuzluk yapan yerine gazeteci hapse atıldı

Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı "Gazeteciliği suç sayanlara, gazeteciyi düşman görenlere yazıklar olsun" açıklamasından sonra bugün bir tepki de İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan geldi: Yolsuzluk yapan yerine gazeteci hapse atıldı.

Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına bir tepki de İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan geldi. Zorlu, gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması kararının hukuki gerekçelerden yoksun olduğunu ifade etti.

'YOLSUZLUK YAPAN YERİNE GAZETECİ HAPSE ATILDI'

İfade ve basın özgürlükleri bakımından kararın yanlış olduğunu belirten Zorlu'nun, "yolsuzluk yapanlar yerine görevini yapmaya çalışan gazetecilerin hapse atılması bir hukuk garabetidir” açıklaması dikkat çekti.

Kararın yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğünü vurgulayan Zorlu, açıklamasına şöyle devam etti

“MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu yargı raporunda neler var” başlıklı haberi sebebiyle gazeteci Tolga Şardan hakkında bugün ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla resen soruşturma başlatılmış, Ankara’daki evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmıştır.

'YARGININ BAĞIMSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞTÜ'

Hukuki gerekçeden yoksun tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemeyeceği gibi siyasi sebeplerle verilen bu vb kararlar yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir.

'SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ'

Zira bir hukuk devletinde yolsuzluk yapanlar yerine görevini yapmaya çalışan gazetecilerin hapse atılması bir hukuk garabetidir. İYİ Parti olarak daha önce benzer hukuksuzlukların karşısında durduğumuz gibi Sayın Şardan’a yapılan bu hukuksuzluğun da derhal sona ermesi için süreci her yönüyle yakından takip edeceğimizi açıkça belirtmek isteriz.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına dün tepki göstermiş "Gazeteciliği suç sayanlara, gazeteciyi düşman görenlere yazıklar olsun. Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması, utanç verici bir karardır" ifadelerini kullanmıştı.

TOLGA ŞARDAN NEDEN TUTUKLANDI?

T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, dün öğleden sonra Ankara’da gözaltına alınmıştı. Tolga Şardan’ın evinde bir saate yakın süre arama yapıldı. Şardan, Ankara Adliyesi’ndeki ifade işlemleri sonrasında tutuklandı. Tolga Şardan'ın tutuklanma sebebi ise "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı, yargıdaki yolsuzluk iddiaları konusunda tespitler içeren MİT raporuna ilişkin yazısı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN