İzmir depremi sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı: Artçılar 2 hafta sürecektir

İzmir depremi sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı: Artçılar 2 hafta sürecektir

İzmir'de Kuşadası Körfezi açıklarında, saat 08.19'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından ilk uyarı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi. Ercan, çevre illerde de hissedilen depreme ilişkin, "Bunun ana deprem olduğu kanısındayım" dedi ve artçıların 2 hafta süreceği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin verilerine göre, Ege Denizi’nde Kuşadası Körfezi saat 08.19’da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. oldu. İzmir’in Menderes ilçesinin 5,42 kilometre açığında, yerin 8,51 kilometre derinliğinde olan deprem, paniğe neden oldu. Deprem, İzmir’in yanı sıra Manisa’da da hissedildi.

'ARTÇILAR 2 HAFTA SÖNÜMLENEREK SÜRECEKTİR'

Depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan artçı deprem uyarısı geldi. "Bunun ana deprem olduğu kanısındayım" diyen Ercan'ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde 08.19’de M5,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı gelebilir. Bu büyüklükte deprem bu bölgede yıkıcı değildir. Sorun yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN