İzmir’i bırakın Ankara’nın köylerine bakın! Güzellik burnumuzun dibindeymiş: Hazır olun değeri kat be kat artacak

İzmir’i bırakın Ankara’nın köylerine bakın! Güzellik burnumuzun dibindeymiş: Hazır olun değeri kat be kat artacak

Herkes yatırım için yönünü Ege ve Akdeniz’e çevirse de Ankara’daki cevherleri kimse görmüyor. Ankara’nın en güzel köyleri belli oldu. Öyle ki bu köylerin taşı toprağı resmen altın değerinde. İşte, Ankara’nın en güzel köyleri…

Politika ve bürokrasinin kalbi olarak bilinen Ankara, ayrıca doğası ve köyleriyle de dikkat çekiyor. Kentin çevresine konumlanan köyler, geleneksel yaşam tarzları ve doğal güzellikleriyle huzur dolu bir hayat sunuyor. İşte, Ankara’nın ilerde çok değerlenecek doğa harikası köyleri…

ALİBEY KÖYÜ

alibey-koyu.jpg

Alibey Köyü, yeşilliklerle dolu Kızılcahamam’ın gizli kalan hazinelerinden. Adını geçmişte yaşamış bir ağadan alan köyde genelde Tatar göçmenlerinin yaşadığı biliniyor ve tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkıyor. Nüfusu 55 olan köy, sakin bir hayat isteyenler için ideal.

AYVACIK KÖYÜ

ayvacik-koyu.jpg

Ayvacık köyü, geçmişte Rumların yaşadığı, şimdi ise ayva ağaçlarıyla ünlenmiş bir köyü. Ankara merkeze 95 kilometre mesafede bulunan köy, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor.

YENİ DERENECİ KÖYÜ

yeni-dereneci-koyu.jpg

Bu köy ismini köyün içinden geçen dereden alıyor. 136 kişinin yaşadığı köy yine Kızılcahamam’a bağlı. Yeşil doğasıyla dikkat çeken köy huzurlu ve sağlıklı bir hayat sunuyor.

OLUCAK KÖYÜ

olucak-koyu.jpg

Kızılcahamam’ı tarihle dolu köşesi olan Olucak Köyü, ismini enteresan bir anekdottan alıyor ve 15’inci yüzyıldan kalma Makedon kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

YUKARIHÜYÜK KÖYÜ

yukarihuyuk-koyu.jpg

Yine Kızılcahamam’a bağlı olan köyde sadece 43 kişi yaşıyor. Sakin ve doğal güzelliklerle dolu olan köy ziyaretçilerine dingin bir deneyim sunuyor.

OTACI KÖYÜ

otaci-koyu.jpg

Köy, Ankara Savaşı’nda kurulan bir sahra hastanesine ev sahipliği yapmıştır. Şifalı sularıyla bilinen köy yıl boyunca ziyaretçi akınına uğruyor.

YEŞİLKÖY KÖYÜ

yesilkoy-koyu.jpg

Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türklerin Anadolu’ya yerleştiği önemli köylerden olan Yeşilköy Köyü, nüfusu azalsa da hala tarih ve doğanın birleştiği eşsiz bir güzelliğe sahip.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN