Kaçak kazı 1700 yıllık tarihi ortaya çıkardı! O ilde tarihi keşif!

Kaçak kazı 1700 yıllık tarihi ortaya çıkardı! O ilde tarihi keşif!

O ilimizde tarihi bir keşfe imza atıldı! Gün yüzüne çıkarılan kalıntılar kaçak bir kazı sırasında ortaya çıktı! Tarihi keşifte çıkanlar ise oldukça şaşırtıcı! Tam 1700 yıl sonra...

Adıyaman'da gerçekleşen tarihi bir keşif, kaçak bir kazı sırasında ortaya çıktı. Tam 1700 yıl sonra gün yüzüne çıkarılan kalıntılar, tarihin akışını değiştirecek türden.

Adıyaman'ın Petrol Mahallesi kırsalında, kaçak kazı yapıldığına dair gelen ihbar üzerine Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hızla harekete geçti. Jandarma ekipleri, bölgede herhangi bir şüpheli olmadığını tespit etti ancak kaçak kazı izlerine rastladı. Durum hemen Adıyaman Müze Müdürlüğü'ne bildirildi ve uzman ekipler olay yerine sevk edildi.

1700 YILLIK 5 MEZAR BULUNDU

rwe.jpg

Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen yaklaşık 1700 yıllık 5 mezar ortaya çıkarıldı. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, konuyla ilgili şunları söyledi: "Kaçak kazı yapılan alanda incelemelere başladık. Burada bir kapı açıklığını tespit ettik. Alanda yaptığımız inceleme ve kazılar sonucunda 8 basamakla inilen bölgede oda mezarı tespit ettik. 1700 yıllık mezarın o dönemde önemli kişi ve ailesine ait olduğunu düşünüyoruz."

ZİYARETE AÇILACAK

ter.jpg

Müze Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki kazı çalışmalarının ve incelemelerin tamamlanmasının ardından bu önemli tarihi alanı ziyarete açacaklarını belirtti. Aynı zamanda Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili şüphelileri yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN