Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na, İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kapatma davası açıldı. Davayı KARAR'a değerlendiren platform temsilcisi Melek Önder, daha önce de engellemelerle karşılaştıklarını, bu engellemelerin kendilerini mücadeleden vazgeçiremeyeceğini söyledi.

ALTUĞ YERLİSU / KARAR

Her yıl 400'ün üzerinde kadının öldürüldüğü ya da şüpheli şekilde ölü bulunduğu Türkiye'de, kadınlara yönelik cinayet, cinsel saldırı ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etme adına faaliyet gösteren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na, İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kapatma davası açıldı. Platform, 2 Aralık 2021'de açılan davanın gerekçesi olarak ise kendilerinin 'Kanuna ve ahlaka faaliyet yürütmesinin' gösterildiğini belirtti.

Kadın haklarını savunma kisvesi altında aile mefhumunu yok etmekle ve aile yapısını parçalamakla suçlanan platformun temsilcisi Melek Önder, davayı KARAR'a değerlendirdi. Platformun 12 yıldır kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi verdiğini kaydeden Önder, davanın kadınların mücadelesini engelleyecek bir şey olmadığını vurguladı.

"DAHA ÖNCE DE ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIK"

"Daha önce de hükümetin, devletin engellemeleriyle karşılaştık" diyen Önder, bu davaların kadınların mücadelesini engelleyemeyeceğini ve kadınların her gün en temel hakları olan yaşam hakları için mücadele ettiklerini ifade etti.

Eşit ve özgür yaşamak için mücadele ettiklerini belirten Önder, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

"MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇECEK DEĞİLİZ"

Kadınların her gün boşanma hakkı için, eğitim için, eşit işe eşit ücret alabilmek için mücadele ettiğini ve bu mücadeleler nedeniyle şiddet gördüklerini, öldürüldüklerini söyleyen Önder, şu cümleleri kurdu:

"Bizler her nasıl ki kadın cinayetleri gerçeğini bu ülkede meşru mücadelemizi kabul ettirdiysek, öldürülen kadınların aileleriyle, yakınlarıyla mücadele verdiysek, bundan sonraki süreçte de bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Bizleri durduramayacaklar. Bizler kadına yönelik bütün ayrımcılıkları kaldırana kadar da mücadelemize devam edeceğiz."

16 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nde eylemde olacaklarını belirten Önder, davanın kendilerini endişelendirmediğini, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi için de verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ve başarılı olacaklarındaki kararlılıklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN