Kamuda personel alımları başladı! Üst yaş sınırı aranmıyor! Başvurular e-devletten yapılacak

Kamuda personel alımları başladı! Üst yaş sınırı aranmıyor! Başvurular e-devletten yapılacak

Kamu kurumlarına ve devlet dairelerine personel alımları devam ediyor. Yapılan son açıklama doğrultusunda kamu kurumuna üst yaş sınırı olmadan işçi alımı yapılacak. Çevre Bakanlığı’na yapılacak olan alımlar vatandaşların dikkatinde yer alıyor. İşte Çevre Bakanlığı personel alımları…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işçi alımlarına başladı. KPSS puanı ile yapılacak alımlar için taban puan aranmadığı belirtildi. Kamuda çalışmak isteyen kişiler tarafından yakından takip edilen ilanlara bir yenisi daha eklendi. Bakanlıktan yapılan açıklama doğrultusunda 69 temizlik personeli alınacağı bildirildi. Lise ve dengi okullardan mezun olanlar başvuru yapabilecek.İşte Çevre Bakanlığı personel alımları…

KPSS ŞARTI VAR MI?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılacak olan personel alımları için detaylar araştırılmaya devam ediyor. Personel alımları için KPSS şartı bulunduğu belirtilirken 2020 KPSS P94 puan türünde alımlar yapılacağı aktarıldı. Taban puan şartı bulunmuyor.

Temizlik personeli alımı yapılacak

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Personel alımları için başvuru yapacak olan kişilerden istenen genel şartlar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Sosyal güvenlik kurumundan emekli ya da yaşlılık aylığı almayan kişiler

Güvenlik ve arşiv soruşturması olumlu sonuçlanan kişiler,

Herhangi bir liseden mezun olan kişiler,

Sağlık açısında çalışmasına engel olacak herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler,

Alım yapılacak olan pozisyon için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7. bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları sağlayan kişiler başvuru yapabilmektedir.

BAŞVURULAR HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

26 Ekim 2022 tarihinde başlayan başvurular 5 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapacak olan kişiler başvurularını e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurular alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN