Kanal İstanbul'da sessiz sedasız ihale: 3,3 milyarlık konut ve ticaret projesi

Kanal İstanbul'da sessiz sedasız ihale: 3,3 milyarlık konut ve ticaret projesi

Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın yüzde 50'şer hisse ile ortak olduğu bir ihale gerçekleştirildiği ortaya çıktı. İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin aktardığına göre, ihale ile Kanal İstanbul bölgesinde toplam 3,3 milyar lira değerinde bir konut ve ticaret projesi hayata geçirilecek ve bu proje kapsamında 14 bin konut inşa edileceği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Kanal İstanbul Projesi kapsamında gerçekleştirilen sessiz sedasız bir ihaleye dair bilgileri paylaştı. Gökçe'ye göre, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın yüzde 50'şer hisse ile ortak olduğu bu ihale, Kanal İstanbul bölgesinde toplam 3,3 milyar lira değerinde bir konut ve ticaret projesini hayata geçirecek. Proje ile birlikte 14 bin konutun inşa edilmesi planlanıyor.

İSTANBUL TATLI SU KAYNAKLARINI KAYBEDECEK

Gökçe, Kanal İstanbul'un İstanbul'a etkileri konusunda ciddi endişelerini de dile getirdi. Projeden dolayı İstanbul'un Avrupa yakasındaki binlerce yıllık tatlı su kaynaklarının kaybedileceğini, önemli ormanlık alanlar ile verimli tarım arazilerinin yok olacağını ifade etti. Ayrıca, SİT alanlarının da projeden olumsuz etkileneceğini belirtti.

Buğra Gökce, İBB'deki görevinden ayrılıyor: İzmir için adaylık başvurusu yapacakİstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe

AVRUPA YAKASI BİR ADAYA HAPSOLACAK

Kanal İstanbul'un gerçekleşmesi halinde, Avrupa Yakası'nın bir adaya dönüşeceğini ve Trakya ile olan bağlantısının altı karayolu ve iki demiryolu köprüsü ile sağlanacağını, bu durumun trafik sorunlarını artıracağını vurguladı. Projeden kaynaklanacak en az 2 milyar metreküp hafriyatın nasıl ve nereye taşınacağına dair çözüm bulunamaması da eleştirilen konular arasında yer aldı.

Çevresel etkilere de değinen Gökçe, Marmara Denizi'nin tahrip olacağını, balıkçılık sektörünün büyük zarar göreceğini ve İstanbul'un deprem direncinin azalacağını, böylece afet anlarında müdahale ve yardımın zorlaşacağını söyledi.

Kanal İstanbul ve Yenişehir imar planlarına ilişkin yapılan plan değişiklikleri geçtiğimiz gün İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN