Kandilli Rasathanesi açıkladı vatandaşın paçaları tutuştu! 17 Temmuz’da pik yapacak: Herkes önlem alsın

Kandilli  Rasathanesi açıkladı vatandaşın paçaları tutuştu! 17 Temmuz’da pik yapacak: Herkes önlem alsın

Türkiye'de hava sıcaklıklarında görülen ani yükselişler vatandaşları zor durumda bırakıyor. Uzmanlar 12-17 Temmuz tarihleri için uyarı yaparken rekor sıcaklıkların görüleceği belirtildi. İşte Kandilli'den gelen o açıklamalar

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda hava sıcaklıklarını ciddi derecede artacağı belirtildi. Yapılan açıklamalar vatandaşları Tedirgin ederken bu kez de 22-23 Temmuz tarihleri için açıklamalar peş peşe geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı’nda ölçümlerini gerçekleştiren uzmanlar 22-23 Temmuz tarihlerinde sıcaklıkların yeniden pik noktalara ulaşacağını duyurdu. İşte Kandilli'den gelen o açıklamalar

KANDİLLİ RASATHANESİ AÇIKLADI

Yapılan incelemeler doğrultusunda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul'da görülen sıcaklıkları değerlendirdi. Ölçülen sıcaklıkların 35.5 derece olduğunu belirten Tek, sıcaklıkların pik değerlerine ulaştığını aktardı. Kuzeye doğru gidildiğinde İstanbul'un başka noktalarında sıcaklıkların 40 dereceye kadar yükselebildiğini aktaran uzman isim vatandaşları da tek tek uyardı.

sicak-hava-3.jpg

17 TEMMUZ'DA O SAATLERDE ÇALIŞILMAYACAK

Güneş ışınlarına maruz kalan birçok çalışan için önemli bir karar alındı. Ağustos ayı içerisinde uygulanan çalışma saati kısıtlaması Temmuz ayına geriledi. 17 Temmuz'da sıcaklıkların rekor kıracağı belirtilirken 17-21 tarihleri arasında dışarıda çalışan işçilerin güneşe maruz kalmaması için çalışma saatlerinde düzenlemeye gidildi. Saat 12.00 ile 16.00 saatleri aralığında işçilerin çalışmayacağı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN