Kapınızı bacanızı iyi kilitleyin! Aç kalan ayılar her yeri tarumar etti...

Kapınızı bacanızı iyi kilitleyin! Aç kalan ayılar her yeri tarumar etti...

Türkiye'nin en gözde turistlik merkezi olan Uludağ'da çekilen görüntüler ağızları açık bıraktı. Kış ayları için yemek avına çıkan ayılar şehir merkezlerini istila etmeye başladı. Restoranların camlarını kıran ayılar ne var ne yok alıp kaçtı. Görüntüleri izleyince kapı ve camlarınızı sıkı sıkı kitleyeceksiniz. Aç kalan ayılar her yeri tarumar etti! Korkulan istila başladı...

Kış ayları gelmeden aç karınlarını doyurmak isteyen ayılar şehir merkezlerine akın etmeye başladı. Türkiye'nin en kalabalık turistlik yerlerinden olan Uludağ'da yaşananlar saniye saniye kameralarla kaydedildi. Aç boz ayıları şehir merkezlerine indi. Mekanların camlarını kıran ayılar mutfakta ne var ne yok alıp gitti. O anlar saniye saniye kaydedildi. Kapınızı bacanızı iyi kilitleyin! Önüne gelen her şeyi kırıp döküyorlar.

Türkiye’nin kış turizm merkezi Uludağ’da ormanda aç kalan ayılar, yavrularıyla birlikte turizm alanında bulunan eğlence, restoran ve marketlere daldı. Camları aşağı indiren ayılar büyük korkuya neden olurken Milli Park olaya el atmak zorunda kaldı.

AÇ KALAN AYILAR HER YERİ YIKTI DÖKTÜ

Uludağ Sarıalan’da gece saatlerinde şehre inen ayılar çöpten yemek bulamayınca eğlence merkezleri ve marketlere daldı. Cam, çerçeve bırakmayan ayılar mutfakta ne varsa aldılar. Esnaflar içeri girdiklerinde ise neye uğradıklarını şaşırdı.

b232.jpg

300 BİN LİRALIK HASAR OLUŞTU

Ortaya çıkan görüntüler ise korkunç. Bazı cam ve duvarlarda ayı pençeleri ise çıkarken bazı mekanlar ciddi hasar gördü. Toplamda 300 bin liralık maddi hasar meydana geldi.

Bölgede çalışan ve ayıların verdiği hasarı toplamak için kolları sıvayan dükkan sahipleri ise, "Milli parkların, burada ayılara yemleme yapması gerekiyor. Eskiden köpekler ile önlem alıyorduk. En azından ayı geldiği zaman köpekler ayıları kovalıyordu. O hayvanlar da doğal yaşamlarında yemek bulamıyor. Milli parklardan isteğimiz hayvanlara yemleme yapması." diyerek çağrıda bulundu.

b54.jpg

KORKULAN İSTİLA BAŞLADI

Sarıalanda 4-5 ayı ailesinin bulunduğu nüfusun 20 civarında olduğu kaydedilirken, Milli Park yetkilileri de kış sezonu ile birlikte ayıların kış uykusuna yatmasını beklediklerini ifade ettiler.

b65.jpg

Zaman zaman Uludağ’a çıkan günübirlikçiler ise çöp konteynerlerini yıkan, karıştıran ve karnını doyuran ayı ailelerini izlemeye Sarıalan’a geliyorlardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN