Kar kalınlığı insan boyunu metrelerce geçti! O ilimizden şok görüntüler: 7 metrelik kar tünelleri Sibirya'yı andırdı

Kar kalınlığı insan boyunu metrelerce geçti! O ilimizden şok görüntüler: 7 metrelik kar tünelleri Sibirya'yı andırdı

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başladığı bugünlerde ülkenin bazı bölgelerinde kar yağışları ciddi boyutlara ulaştı. Öyle ki o ilimizde kar kalınlığı insan boyunu metrelerce aştı. 7 metrelik kar tünellerinin oluşturduğu görüntü adeta Sibirya’yı andırdı. İşte detaylar…

Hakkari Yüksekova’da aralıksız süren kar yağışları ve tipi nedeniyle ilçe merkezine 50 km uzaklıktaki Dağlıca köyünde kar kalınlığı resmen kepçe boyunu geçti. Etkili kar yağışı ulaşımı sekteye uğrattı ve kar kalınlığından dolayı yollar kapandı. Yolların kapanmasından dolayı Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

yeni-proje-20.jpg

KAR KALINLIĞI 7 METREYİ GEÇTİ

Kar yağışının etkisinden dolayı Yüksekova merkeze 50 km uzaklıktaki Dağlıca köyü resmen karla kaplandı. Kar kalınlığı 7 metreyi geçerken ekipler yolları açmak için çığ tehlikesine rağmen çalışmalarını sürdürdü.

yeni-proje-22.jpg

Ekipler tarafından yüksek yerlerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için açılan yollar adeta tünelleri andırdı. Ekiplerin açtığı yollarda oluşan ve 7 metreyi aşan kar tünelleri ise görenleri şaşkına çevirdi.

yeni-proje-23.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN