Kar örtü gibi Türkiye'yi kaplayacak! Lapa lapa yağacak yollar kapanacak... Kar Türkiye'yi esir alacak

Kar örtü gibi Türkiye'yi kaplayacak! Lapa lapa yağacak yollar kapanacak... Kar Türkiye'yi esir alacak

Son dakika haberi... Yeni yılla beraber beklenen kar yağışı bir türlü ülkeye giriş yapamadı. Diğer senelere göre kış ayını yaz havası geçiren Türkiye kuraklıkla karşı karşıya. Uzmanlar peş peşe uyarılar gelirken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar hangi tarihlerde yağacak?' sorularına cevap aramaya başladı. Sıcak hava dalgası etkisini sürdürürken Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen kar yağışı tarihini duyurdu. Lapa lapa kar yağacak. O tarihlere dikkat, fırtına geliyor.

Son dakika hava durumu haberi... Yeni yılın üçüncü haftasında yurt genelinde sıcak hava dalgası devam ediyor. Merakla beklenen kar yağışı bir türlü ülkeye giriş yapamadı. Ocak ayı neredeyse bitti ancak kar yağışı henüz görülmedi. Yağışların bu kadar gecikmesi kuraklık riskini artırırken uzman isimlerden son dakika duyurusu geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, merak edilen tarihi açıkladı. Kar fırtınası Türkiye'ye geliyor. Lapa lapa kar yağacak. O günlerde sakın dışarı çıkmayın. Türkiye beyaza bürünecek.

ÜNLÜ UZMAN TARİH VERDİ! LAPA LAPA KAR YAĞACAK

Aralık ayının son haftalarında Trakya üzerinden Sibirya soğukları ülkemize giriş yapmıştı ancak etkisi kısa sürdü. Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı görülürken, İstanbul'da ilk kar Silivri'ye düşmüştü. Kar yağışının gecikmesiyle kuraklık tehlikesi kendini göstermeye başladı. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar yağışı ne zaman?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarih vererek kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi. O günlere dikkat. Lapa lapa yağacak.

gbgb-6.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Yeni yıla sayılı günler kala tüm İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Kütahya, Uşak, Denizli, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA KAR ALARMI

Gelen uyarılar sonrası ülke genelinde kar önlemleri alındı. İstanbul'da bulunan birçok yol kenarına tuz kutuları konuldu ve araçlar bekletilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

fdvfdv-14.jpg

BEKLENEN KAR YAĞIŞI SONUNDA GELİYOR

Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını bilen Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, "İstanbul için belirsizlik var. Bir kaç güne netleşir..." diyerek beklenen tarihi açıkladı. Bu günlere dikkat. Tüm Türkiye beyaz örtüye bürünecek.

h2.jpg

"TÜRKİYE'YE ÖRTÜLÜK KAR YAĞIŞLARI GELİYOR"

Merakla beklenen kar yağışı için tarih veren Ökten, "Türkiye'ye örtülük kar yağışları geliyor. 10 gün içerisinde soğuk ve yağışlı havalar peşi sıra gelecek. Havalar hareketleniyor..." diyerek vatandaşları uyardı.

h1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

b1-001.jpg

25 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

b2.jpg

26 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

b3.jpg

27 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

b4.jpg

28 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN