Kar paleti İstanbul'u vuracak! Uzmanlar şiddetli kar yağışı için saat verdi: Türkiye buz tutacak

Kar paleti İstanbul'u vuracak! Uzmanlar şiddetli kar yağışı için saat verdi: Türkiye buz tutacak

Son dakika haberi... Soğuk hava etkisini iyice artırırken hava sıcaklıkları düşmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu araştırırken beklenen açıklama geldi. Ünlü Meteoroloji Uzman Kerem Ökten, bu akşamı işaret ederek şiddetli kar yağışının geldiğini duyurdu. Kar paleti İstanbul'u vuracak. Türkiye buz tutacak, bu akşama dikkat!

Geçtiğimiz yıllara göre daha ılıman bir kış ayı yaşarken soğuk hava dalgası etkisini iyice arttırmaya başladı. Hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düştü. Milyonlarca kişi ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Bu doğrultuda yeni açıklamalarda bulunan ünlü Meteroloji Uzmanı Kerem Ökten, bu akşam beklenen kar yağışınınn İstanbul'a geleceğini söyledi. Gece bu saatlere dikkat. Tüm Türkiye buz kesecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

ÜNLÜ UZMAN UYARDI! BU AKŞAMA DİKKAT

Havaların soğumasıyla birlikte gözler kar yağışına çevrilmiş durumda. Ankara, Eskişehir, Bilecik gibi yerlere beklenen kar yağışı sonunda ulaşırken, gözler İstanbul'a çevrildi. Hava sıcakları sürekli olarak düşmeye devam ederken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, müjdeli haberi duyurdu.

dsdds.jpg

KAR FIRTINASI GELİYOR HAZIRLIKLI OLUN

Beklenen kar yağışının bu akşam kendini göstereceğini belirten Kerem Ökten, İstanbulluları uyararak "Bu gece İstanbul'da kar bekleniyor. Belli ki graupel (kar peleti) sağanağı olacak. Yarın gece beraber takip yapacağız. Mor renkler kar." dedi.

b1.jpg

NE KADAR KAR YAĞACAK?

Kar yağışının 10 gün sürmesini beklediğini ifade eden Kerem Ökten, yağacak olan kar miktarlarını ölçen yeni bir harita paylaştı. Tüm Türkiye'yi vuracak kar yağışı için uyarıda bulunan Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"10 gün yağması beklenen kar miktarı. Diyelim ki Yurtdışına gittiniz. 9 Şubat öğlenleyin Ülkeye döndünüz. Döndüğünüzde eriyenle yağanla Ülkede yerde bulunan kar miktarı bu şekilde olması bekleniyor. Bu Dünya'nın en güvenilir modeli olan Avrupa modeli Ecmwf'dir. Değerler cm."

b2.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı. Buna göre, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

dsdsds-19.jpg

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

31 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

h1.webp
1 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.webp
2 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.webp
3 ŞUBAT 2023 CUMA GÜNÜ

h4.webp
4 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN