Kar yağışı yeniden geliyor! O illerde yaşayanlar dikkat: Meteoroloji son dakika olarak uyardı, sıcaklıklar eksi 7'ye kadar...

Kar yağışı yeniden geliyor! O illerde yaşayanlar dikkat: Meteoroloji son dakika olarak uyardı, sıcaklıklar eksi 7'ye kadar...

Son dakika haberi... Soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. İstanbul'da beklenen kar yağışı geldi ancak kısa sürdü. Türkiye'nin pek çok illerinde kar yağışları devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kar yağışı yeniden geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı. Sıcaklıklar eksi 7'ye kadar düşecek. O illerde yaşayanlar dikkat! Adeta hava buz kesecek.

Şubat ayından bu yana etkisini gösteren soğuk hava dalgası sonunda kar yağışını beraberinde getirdi. Türkiye'nin birçok kentinde kar yağışı görülürken İstanbul'da da beklenen kar geldi. Ancak bu kar yağışları kısa sürdü. Soğuk hava dalgası devam ediyor fakat yağışlar durmuş halde. Peki İstanbul'a kar tekrardan gelecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak duyurdu. Kar yağışı o tarihte yeniden geliyor. Sıcaklıklar eksi 7'ye kadar düşecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Soğuk havalar etkisini sürdürürken vatandaşlar güncel hava durumunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre “Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Çanakkale’nin iç, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır” ifadesi kullanıldı.

gfgfgf-2023-02-12t113710-335.jpg

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın gece saatlerinden sonra Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLARIKLARI EKSİ 7'YE KADAR DÜŞECEK

Daha öncesinden İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kritik bir uyarıda bulundu. Hava sıcaklıklarının sert bir şekilde düşeceğini belirten Kerem Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"Bu gece İstanbul dahil Tüm Türkiye donacak. Trafik kazaları riskine karşı tuzlama yapılmalı. Deprem bölgesi için en zor gecelerden biri. Olası donma vakalarına karşı dikkatli olunmalı. Birincil öncelik ısınma hâline gelmiştir."

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

12 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

14 ŞUBAT 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

15 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

16 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN