Enkaz altında kalanları sayısı korkunç boyutlarda! Prof. Ercan göçük altında kalanların sayısını açıkladı

Enkaz altında kalanları sayısı korkunç boyutlarda! Prof. Ercan göçük altında kalanların sayısını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin en ağır kayıp sayısına ulaşması beklenen Kahramanmaraş depreminin üzerinden günler geçmesine karşın enkaz altından insanlar yaralı olarak kurtarılabiliyor. Fakat her geçen gün umutlar azalıyor. Deprem bölgesindeki konu sayısını hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Ercan, enkaz altında kalan kişi sayısında korkutucu bir tahminde bulundu. İşte, Kahramanmaraş depreminde enkaz altında kalanların sayısı...

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, depremzedeler enkaz altındaki yakınlarının çıkmasına dair umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Kahramanmaraş depremiyle ilgili paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, göçük altında kurtarılmayı bekleyenlerin sayısını 155 bin olduğunu ileri sürdü.

hatay-deprem-enkazi.jpg

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI?

Profç Dr. Ercan, hesaplamaya göre göçük altında toplam 264 bin kişi olduğunu, 80 bin kişinin yaralı olarak kurtarıldığı ve 29 bin can kaybı olduğunu, sonuç olarak ise göçük altında kurtarılmayı bekleyenlerin sayısının 155 bin olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yapı sayısı 4 milyon, konut 66 bin (AFAD) (1 yapıda 5,3 daire), konut başına düşen kişi 4. Göçük altında kalan 264 bin kişi, yaralı kurtulan 80 bin, göçük altında kalan 184 bin, ölü olarak çıkan 29 bin, bugün için göçük altında kurtulmayı bekleyen 155 bin kişi."

ahmet-ercan-enkaz-altinda-kalan-sayisi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN