İmamoğlu: 'Asrın felaketi' mi 'asrın ihmali' mi göreceğiz

İBB Başkanı İmamoğlu, afet bölgesindeki halkın 'küçük kıyamet' olarak nitelediğini 6 Şubat depreminde toz dumana karışan Hatay'da konuştu. İmamoğlu, iktidarın 'askın felaketi' diye sunduğu deprem felaketine ilişkin, ''Kentleşme adına bir kırılma anı yaşamış durumdayız. Açıkçası bunun adı 'asrın felaketi' mi 'asrın ihmali' mi bunu elbette sorgulayacağız ve bu konuda mutlaka konuşacağız. Milletimize sağlam ve sağlıklı bir geleceğe hazırlamak sorumluluğundayız.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin afet bölgesi Hatay’da düzenlenen MYK Toplantısı'nda depreme dair açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitime geçilen üniversiteler ve KYK yurtları ile ilgili karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ''Üniversite öğrencilerinden ne istiyorsunuz? Zaten pandemide eğitimden uzak kaldılar. Depremzedelere açıyorsan Antalya'ya bak İzmir'e bak 5 yıldızlı oteller var oraları açın. Depremzedeleri orada ağırlayın.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'asrın felaketi' olarak sunulan depreme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'GERÇEKLERLE YÜZLEŞEBİLİRSEK BU SÜRECİ AŞACAĞIZ '

İmamoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

''Öncelikle burada gösterilen büyük çalışma için fedakar bütün çalışanlara kurtarma ekiplerine yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Kayıplarımız gerçekten yüksek sayıda. Yapılan tahminlere baktığımızda ürkütücü sayılara ulaşacak can kayıplarımız, yaralılarımız söz konusu.

Milletçe başımız sağ olsun, kol kola omuz omuza bu sürecin yaralarını sarılması için öyle zannediyorum ki kısa, orta ve uzun vadeli bir seferberlik ilanıyla hep birlikte bu süreci aşmayı başaracağız ama elbette gerçeklerle yüzleşebilirsek.

Sayın Lütfü Savaş başkanımızın koordinatörlüğünde burada bulunan bütün belediye başkanları ve diğer belediye başkanlarıyla alakalı bir çalışmayı hayata geçirip birbirimizden haberdar ve Hatay'a nasıl bir katkı sunarız ki biliyorum bütün belediye başkanlarımızın aynı zamanda diğer afetten etkilenen şehirlerde de yoğun bir çalışması söz konusu.

Ama Hatay'la ilgili Lütfü Savaş başkanımızı koordinesinde etkin bir çalışmayı başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

'ASRIN FELAKETİ' Mİ 'ASRIN İHMALİ' Mİ GÖRECEĞİZ'

2 bin 326 personelimiz var Hatay'da.9 97 iş makinamız ve hizmet aracımız var. Bu çalışma ekibimizin konumlandığı 3 lokasyonumuz var. Birincisi Antakya merkezde, ikincisi İskenderun, bir diğeri de Samandağ'da. Ana merkezimiz Antakya'da olacak.

Kentleşme adına bir kırılma anı yaşamış durumdayız. Açıkçası bunun adı 'asrın felaketi' mi 'asrın ihmali' mi bunu elbette sorgulayacağız ve bu konuda mutlaka konuşacağız. Türkiye'nin önünde önemli bir süreç söz konusu. Aklın ve bilimin ışığında milletimize sağlam ve sağlıklı bir geleceğe hazırlamak sorumluluğundayız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Acılarımızı paylaşıyoruz. Umut ediyorum hızlıca yaralarımızı sararız.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN