Güvenlik zafiyeti büyüyor: Ekipler bölgeyi terk etmeye başladı

Güvenlik zafiyeti büyüyor: Ekipler bölgeyi terk etmeye başladı

Dün afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarını güvenlik gerekçesiyle sınırlandıran yabancı destek gruplarının ardından bugün İBB Başkanı İmamoğlu da benzer açıklamaları kaydetti. İmamoğlu çok sayıda arama kurtarma ekibinin afet bölgelerini terk ettiğini söyleyerek "Şu an, güvenlik sorunu uğraşmamız gereken en son konu olmalı" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem 10 ile de felaketi yaşattı. Türkiye'yi yasa boğan depremlerde çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirirken binlercesi ise enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

Moloz yığınları arasında 'can' arayışına yurt içi ve yurt dışından çok sayıda destek grupları da dahil oldu. Birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri gelirken Avusturya ve Alman kurtarma ekiplerinin 'güvenlik gerekçesiyle' arama kurtarma çalışmalarını askıya alarak ana kamplarına döndüğü bildirildi. Daha sonra açıklama yapan Avusturyalı bir yetkili, ekiplerinin deprem bölgesinde çalışmalara tekrardan başladığını belirtti.

Ekipler, "Farklı gruplar arasında giderek daha fazla çatışma haberleri geliyor ve ateş de ediliyor" ifadelerini kaydetti.

'BÖLGEYİ TERK EDİYORLAR'

Dün yaşanan bu gelişmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çok sayıda destek grubunun afet bölgesini terk ettiğini söyledi. Güvenlik konusuna dikkati çeken İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

Deprem bölgelerinde bazı görüntülere şahit oluyor, bölgeyi terk eden çok sayıda arama kurtarma ve destek grubu olduğu bilgisini alıyorum. Şu an, güvenlik sorunu uğraşmamız gereken en son konu olmalı. Bu konuda çok daha fazla hassasiyet gerektiği aşikar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN