Deprem bölgesinde güvenlik krizi sona erdi: Avusturya'nın kurtarma ekibi çalışmalara yeniden başlıyor

Deprem bölgesinde güvenlik krizi sona erdi: Avusturya'nın kurtarma ekibi çalışmalara yeniden başlıyor

Avusturya ve Alman kurtarma ekiplerinin 'güvenlik gerekçesiyle' arama kurtarma çalışmalarını askıya alarak ana kamplarına döndüğü bildirildi. Daha sonra açıklama yapan Avusturyalı bir yetkili, ekiplerinin deprem bölgesinde çalışmalara tekrardan başladığını belirtti.

Türkiye'de 20 binden fazla can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli çifte depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken güvenlik sorunu ortaya çıktı.

euronews'te yer alan habere göre, Avusturya ve Alman kurtarma ekiplerinin 'güvenlik gerekçesiyle' arama kurtarma çalışmalarını askıya alarak ana kamplarına döndüğü açıklanmıştı.

İlerleyen saatlerde geri çekilmeyle ilgili açıklama yapan Avusturya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Michael Bauer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda arama kurtarma ekiplerinin Türk ordusu tarafından devralındığını açıklarken, "Ekiplerimiz deprem bölgesinde tekrardan çalışmaya başladı" ifadelerinde bulundu.

'GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ASKIYA ALINDI'

Deprem sonrası Türkiye'ye çok sayıda uluslararası yardım ekibi giderken ilk olarak Avusturya kurtarma ekibinin 'güvenlik gerekçesiyle' operasyonlarını askıya aldığı duyurulmuştu.

AFP'ye Viyana'da bilgi veren bir sözcü, ayrıntıya girmeden 'gruplar arası saldırılar' nedeniyle 45 tonluk malzemeyle 82 kişilik Avusturya ekibinin ana kampta beklemeye geçtiğini söylemişti.

ALMAN EKİBİ DE AYNI KARARI ALDI

Avusturya kurtarma ekibinin ardından benzer bir adımda Alman görevlilerden geldi. Alman kurtarma kurumu sözcüsü Stefan Heine, Hatay'da güvenlik durumunun yakın zamanda değiştiğini söyleyerek, "Farklı gruplar arasında giderek daha fazla çatışma haberleri geliyor ve ateş de ediliyor" ifadelerini kullandı.

Alman ekibin güvenlik sağlanana kadar ana kampta kalacağı ve Türk yetkililerin emniyeti sağlamasının ardından çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Bölgede yağma yapıldığına yönelik şikayetlerin ardından güvenlik önlemleri artırılırken çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN