Evini depremzedelere açmak isteyenler için 'Dostluk Çatısı' oluşturuldu

Evini depremzedelere açmak isteyenler için 'Dostluk Çatısı' oluşturuldu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin birçok kentini yerle bir eden depremin ardından barınma ihtiyacı olan depremzedeler için 'Dostluk Çatısı' adlı internet sitesi kullanıma açıldı. Platform, evini depremzedelere açmak isteyenler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiriyor. İşte, depremzedeler için konaklamaya uygun evler...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

dostluk-catisi-2.jpg

Yıkıcı depremlerin nedeniyle depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor.

Barınma ihtiyacı olan depremzedeler için 'Dostluk Çatısı' adlı bir projeyi kullanıma sunan Hepsiemlak, platformu üzerinden evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini bir araya getiriyor.

'Dostluk Çatısı'nın web sitesine giriş yaptığımızda karşımıza 'Konaklamaya Uygun Yerim Var' ve 'Konaklama İhtiyacım Var' adlı iki farklı seçenek çıkıyor.

İhtiyaç sahipleri ve evini depremzedelere açmak isteyenler www.hepsiemlak.com/emlak-yasam/genel/dostluk-catisi internet sitesinde yer alan ilgili formları doldurarak projede yer alabiliyor.

dostluk-catisi-1.jpg

Formlar içinde ise ad-soyad, yetişkin ve çocuk sayısı, telefon numarası ve adres gibi bilgilerin paylaşılması gerekiyor.

Dijital form vasıtası ile işlenen kişisel veriler, proje dışında paylaşılmayacak ve afet durumunun sonlanması ile birlikte imha edilecek.

Herhangi bir bölge kısıtlamasının olmadığı 'Dostluk Çatısı' projesine tüm Türkiye'den destek vermek mümkün.

Doldurulan formların kontrolleri ise Hepsiemlak müşteri hizmetleri ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan projeler arasında Dostluk Çatısı platformunun haricinde Otelz, Airbnb, kalacakyer.org, Misafirimizsiniz, kanka.host, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun yer alıyor.

KONAKLAMAYA UYGUN YERİM VAR BAŞVURU FORMU

KONAKLAMA İHTİYACIM VAR BAŞVURU FORMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN