Depremin sembol fotoğrafını çeken muhabir anlattı: Ağlamamak için kendimi zor tuttum

Depremin sembol fotoğrafını çeken muhabir anlattı: Ağlamamak için kendimi zor tuttum

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen şiddetli iki depremle 10 şehri neredeyse yok olan Türkiye’de halk topyekün ağır tahribatın yaralarını sarmaya çalışırken, depremin sembolü haline gelen fotoğrafı çeken muhabir o anları anlattı. Daha önce çektiği hiçbir fotoğrafla karşılaştıramayacağını aktaran Adem Altan, fotoğrafları çekerken ağlamamak için kendisini zor tuttuğunu belirtti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yarattığı tahribat, her geçen gün daha ciddi biçimde ortaya çıkmaya başlıyor. Depremde yıkılmış bir binanın altında kalan 15 yaşındaki kızı Irmak’ın elini bırakmayan baba Mesut Hançer’in görüntüsü, insanların yüreklerini dağlamıştı.

foto-ic.jpg
KAYNAK: ADEM ALTAN/AFP

Hem dünya medyasında hem de Türk medyasında ağır bilanço yaratan depremin sembolü haline gelmiş fotoğrafı çeken AFP’nin Foto Muhabiri Adem Altan o anları anlattı.

‘KIZIMI ÇEK’ DEDİ

İngiltere merkezli The Guardian’ın haberine göre, depremden sonra bölgeye giden 41 yıllık muhabir, enkaz haline gelmiş binaların arasında işini yaparken turuncu montlu adama denk geldiğini söylüyor. Muhabir Adem Altan, "Yakından baktığımda elini tuttuğunu gördüm, bu yüzden fotoğraf çekmeye başladım" dedi ve acılı babanın kendisini gördükten sonra devam etmesini istediğini aktardı.

Altan, “'Çocuğumun fotoğrafını çek' diye seslendi. Sonra tuttuğu eli bıraktı ve bana çocuğunu gösterdi. Enkazın altında bir kişinin kafasını gördüm. Adını sordum. 'Mesut Hançer' dedi. Sonra çocuğunun adını sordum. Biraz uzaktaydı ve anlamakta güçlük çekiyordum. Kızının adının Irmak olduğunu söyledi” dedi.

adam.jpg
ADEM ALTAN/TWITTER

‘BABAYA NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM’

Foto muhabiri, “Ne dayanılmaz bir acı diye düşündüm. Gözlerim doldu ve fotoğrafları çekerken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Fotoğrafları çektikten sonra birinin gelip kızı götürmesini bekleyerek biraz bekledim. Ne yazık ki kimse yapmadı” dedi.

İşini yapmaya devam etmek için oradan ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Fransa merkezli AFP muhabiri, “Ama onlara ne olduğunu merak ettim ve bu yüzden ertesi sabah baba ve kızın olduğu harabeye geri döndüm. Babaya ne olduğunu bilmiyorum. Ertesi gün geldiğimde o da yoktu, kızı da yoktu” ifadelerinde bulundu.

Altan, “Hem Türkiye'de hem de dünyada büyük ilgi gördü. Yüzlerce kişi sosyal medyada paylaştı ve 'Depremin acısını gösteren çok güçlü bir fotoğraf', 'Ölene kadar unutmayacağımız bir fotoğraf' gibi yüzlerce mesaj aldım” dedi ve daha önce çektiği 10 binlerce fotoğrafın hiçbiriyle karşılaştıramayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN