Depremin enkazı kaldırılmadan Suriyeli göçmenler krizi: Mersin bu yükü kaldıramaz

Depremin enkazı kaldırılmadan Suriyeli göçmenler krizi: Mersin bu yükü kaldıramaz

Deprem felaketi sonrası afetzedeler için barınma büyük sorun haline gelirken, Mersin KYK Kız Öğrenci Yurdu'na Suriyeli ve Afganların yerleştirilmesi tepki çekti. Bazı öğrenciler yaka paça yurttan çıkarıldığını söylerken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "KYK Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen Suriye’den gelen sığınmacıların tahliyesi, şu an belediyemizin otobüsleri ile valilik tarafından yapılmaktadır. Ancak şehrimize gelişleri devam etmektedir. Mersin bu yükü taşıyamaz” dedi.

Maraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık büyük depremler sonrası 10 ilde büyük yıkım oluşurken afetzedeler için barınma büyük sorun haline geldi. Kamuya ait yurt ve misafirhanelerin depremzedelere açılması gerektiği belirtildi. Ancak Mersin KYK Kız Öğrenci Yurdu'na Suriyeli ve Afganların yerleştirilmesi büyük tepki çekti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde öğrencilerin yurttan zorla çıkarıldığı görüldü. Bazı öğrenciler ise yaka paça yurttan çıkarıldığını söyledi. Bazı sosyal medya hesaplarından asılsız iddialar da paylaşıldı. Suriyelilerin yurtta nargile içtiği iddialarını CHP'li Ali Mahir Başarır yaptığı inceleme sonrası yalanladı.

1-003.jpgMersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer

'SIĞINMACILARIN TAHLİYESİ VALİLİK TARAFINDAN YAPILIYOR'

Ancak bir kaç gündür devam eden tartışmaya ilişkin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bir paylaşım yaptı. Seçer konuya ilişkin paylaşımında Mersin'in artık bu yükü kaldıramayacağını söyledi.

Seçer'in paylaşımı şöyle:

“Kamuoyunu meşgul eden ve benim de yakından takip ettiğim KYK Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen Suriye’den gelen sığınmacıların tahliyesi, şu an belediyemizin otobüsleri ile valilik tarafından yapılmaktadır. Ancak şehrimize gelişleri devam etmektedir. Mersin bu yükü taşıyamaz.”

'YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK KISMININ AİLESİ AFET BÖLGESİNDEN'

Seçer'in paylaşımının altına yüzlerce sosyal medya kullanıcısı da yorum yaptı. “Halk olarak biz de baş edemiyoruz yeter artık” diyen kullanıcılar “Mülteciler güvenlik problemi olmaya başlamıştır ülkemiz de. Uluslararası destekle sınır ötesine çadır kentler kurulup orada barınmaları sağlanmalıdır. Sadece Mersin değil Türk Millet’in bu yükü taşıyacak gücüde sabrı da kalmamıştır” yorumlarında bulundu.

Yurttan tahliye edilen öğrencilerin çoğunun deprem bölgesinde yaşadığı ve pek çoğunun ailelerinin evlerinin felakette yıkıldığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN