Deprem bölgesindeki tüm faaliyetler afetharitasi.org platformunda anlık güncelleniyor

Deprem bölgesindeki tüm faaliyetler afetharitasi.org platformunda anlık güncelleniyor

Anadolu'da 10 şehri yıkıp geçen depremler, on binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. Deprem bölgesindeki tüm aktivitenin anlık takip edebildiği Afet Haritası, aynı zamanda Türkiye'nin afet bölgelerindeki ihtiyaçları belirlemek ve tedarik etmek için kullanıcıları hızlı bir şekilde harekete geçiriyor. Afet Haritası, Türkiye'deki tüm afet yardımı çabalarını merkezileştirmeye çalışıyor. İşte, deprem bölgesi Afet Haritası...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Depremin 6. gününde umutlar azalsa da enkazda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Evini kaybeden on binlerce insan, çeşitli kurumların imkanları dahilinde oluşturduğu toplanma alanlarında çadırların ve konteynerlerin kurulmasını bekliyor.

Mert Fırat ve Ali Ercan Özgür tarafından 2015 yılında kurulan, ülkemizin tanınan sosyal fayda girişimi İhtiyaç Haritası'nın afet odaklı platformu Afet Haritası, deprem sonrasında hasar tespiti yapmak, ihtiyaçları belirlemek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek adına önemli bir dijital platform olarak konumlanıyor.

afet-haritasi-1.jpg

Afet Haritası, destek ve kurtarma çalışmaları için yerel yetkililer, sivil toplu kuruluşları, şirketler ve gönüllüler gibi çeşitli aktörler arasında etkili iletişim ve koordinasyon sorunlarını çözmeye odaklanıyor.

Destek sağlayan tüm aktörleri gerçek zamanlı olarak takip edebilen Afet Haritası, aynı zamanda Türkiye'nin afet bölgelerindeki ihtiyaçları belirlemek ve tedarik etmek için kullanıcıları hızlı bir şekilde harekete geçiriyor.

Platform üzerinden kurum olarak kaydınızı gerçekleştirebiliyor, bağış yapabiliyor, afet gönüllüsü olabiliyor, hasar bildirimi yapabiliyorsunuz.

Platformda sunulan harita üzerinden toplanma alanlarını, hasarlı binaları, sarsıntı şiddetleriyle beraber son depremleri görüntüleyebiliyorsunuz.

afet-haritasi-2.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybedenlere kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyenleri buluşturmak için 'Bir Kira Bir Yuva' dayanışma kampanyası başlatıldı.

Sitede paylaşılan bilgilere göre, toplam hasar tespit girişi sayısı 89, afet gönüllüsü başvuru sayısı ise 9 bin 948 olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar, platform üzerinden Deprem Hasar tespit formu doldurabiliyor, Bir Kira Bir Yuva projesine katılım sağlayabiliyor.

Buna ek olarak sitede sunulan harita üzerinden afet gönüllülerinin detaylarına erişebiliyorsunuz. Şu an için yaş ve il gibi detaylar sunuluyor.

afet-haritasi-3.jpg

Gönüllü olmak için ilgili sekmeyi ziyaret ederek Afet Gönüllüsü Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterli.

afet-haritasi-4.jpg

Aynı şekilde kurumlar da ayrı bir harita üzerinde gösteriliyor. Haritada yer alan kurumlar arasında TOG, Hayata Destek Derneği, Cevdet İnci Eğitim Vakfı, ORIGINN gibi kurumlar yer alıyor. Kurum Kaydı sekmesine tıklayıp ilgili formu doldurarak kaydı tamamlamanız mümkün.

afet-haritasi-5.jpg

AFET HARİTASI (DEPREM BÖLGESİ ANLIK FAALİYETLER)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN