Gaziantep'te depremde yıkılan sitenin müteahhidi gözaltına alındı

Gaziantep'te depremde yıkılan sitenin müteahhidi gözaltına alındı

Türkiye'yi derin bir acıya sürükleyen depremin en çok hasar verdiği illerden biri de Gaziantep. Kentte yıkılan binalardan biri olan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Akay, bugün İstanbul'da gözaltına alındı.

Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 10 ili enkaza çevirirken kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. 21 bine yaklaşan can kaybı Türkiye'yi derin bir acıya sürüklerken yeni yapılan binaların dahi yıkılması tepkilere neden oluyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yaptığı açıklamada deprem nedeniyle yaşanan yıkımın sorumluları hakkında tahkikat başlattığını duyurmuştu. Bugün ise Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki savcılıklara Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması için yazı gönderdi. Büroların, yıkılan binaların sorumlularının tespiti ile kaçma, delil karatma ihtimaline karşı koruma tedbirlerini tereddütsüz uygulayacağı belirtildi.

GAZİANTEP'TEKİ SİTEYİ YAPAN MÜTEAHHİDE GÖZALTI

Bu kapsamda Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "imar kanununa muhalefet" suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de söz konusu karar üzerine Akay'ı Ataşehir'de yakaladı. Şüpheli Akay'ın emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN