Karadeniz gezisine suç duyurusuna İBB'den açıklama

Karadeniz gezisine suç duyurusuna İBB'den açıklama

Avukat Aydın Egemen'in, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, 'Rize, Artvin ve Trabzon gezilerinde kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında sarf edilip edilmediğinin araştırılması' amacıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından İBB'den açıklama geldi: İmamoğlu'nun gezisinde hiçbir kamu kaynağı kullanılmamıştır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ramazan Bayramı'ndaki Karadeniz turunda kamu kaynağı kullanıp kullanılmadığı konusunda sosyal medya hesabından açıklama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gazetecilerle birlikte yaptığı; Rize, Artvin ve Trabzon gezileri gündem olmaya devam ederken, 'kamu kaynağı kullanıldı' iddiasına yalanlama geldi.

Avukat Aydın Egemen'in, gezide 'kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında kullanılıp kullanılmadığının tespiti amacıyla suç duyurusunda' bulunulmasının ardından, İBB Haber adlı Twitter hesabından "İBB: (İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti) İki günlük gezide hiçbir kamu kaynağı kullanılmamıştır" açıklaması yapıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, avukat Aydın Egemen tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, 'İmamoğlu'nun, İBB kaynaklarını seçilmiş olduğu il hudutları dışında, siyasi amaç ve saiklerle sarf ettiği' iddiasının araştırılması talep edildi.

"İmamoğlu'nun 2023 yılında yapılacak seçimlerde devlet başkanlığı adaylığına dair bir kararı var ise İBB Başkanlığından istifa etmesi gerekir" denilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Oysa, seçilmiş belediye başkanlığı unvanı ve görev süresince, çalışma gün mesaisini, uhdesinde bulunan tüm kamu kaynaklarını, bulunduğu ilde yaşayan halkın huzur ve sükunu için harcama yerine, gerek mesaisini ve gerekse seçilmekle elde ettiği kamu kaynaklarını, kişisel siyasi amaç ve saiklerine sarf etmiş olduğu kamuoyuna yansımıştır. Bu iddiaların araştırılmasını talep ediyorum. Bu ise görevi kötüye kullanmaktır."

AA'da yer alan habere göre dilekçenin devamında şu ifadeler yer aldı: "Sayın savcılık makamlarınızca, şüphelinin ilgili tarihte Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Artvin Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Trabzon ziyareti/mitingi olarak kamuoyuna yansımış bir dizi siyasi faaliyetlerinde, İstanbul Belediyesi kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında bir kuruş dahi sarf edilip edilmediğinin, bir bardak su dahi olsa araştırılmasını, şayet tespit edilmesi durumunda kamu zararının giderilmesini saygıyla arz ve talep ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN