Karaismailoğlu’ndan garantili yola 4 kez ödeme sorusuna cevap vermedi

Karaismailoğlu’ndan garantili yola 4 kez ödeme sorusuna cevap vermedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi. Akın’ın ‘Bazı YİD projelerinde gelir garanti tutarlarının yılda artık dört defa belirlendiği iddiaları doğru mudur?’ soru önergesine Karaismailoğlu’ndan cevap gelmedi. Akın “Garanti ödemelerini yılda 4 defa güncelleyerek mi yapmaya başladı? Bakanlığın sessiz kalması çok manidar” dedi.

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan projeler vatandaşa yük olmaya devam ediyor. Yapılan ihaleler karşılığında alınan projelerde garanti modeli uygulanırken, her yıl devletin kasasından milyarlarca lira ödeme gerçekleşiyor. Geçen vatandaşlar ödemeyi TL olarak yaparken, hükümet garanti ödemelerini dolar üzerinden gerçekleştiriyor.

Konuyu yeniden meclise taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi. Ahmet Akın’ın soru önergesine verdiği yanıt veren Karaismailoğlu:

“Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen otoyol projelerinde geçiş ücretleri ile garanti ödemelerinin döviz kuru üzerinden yapılan hesaplamalar ile Türk lirası olarak uygulandığını’ belirtti. Karaismailoğlu, bazı projelerde garanti tutarlarının yılda 2 kez yerine 4 kez belirlendiği iddialarına ilişkin soruya yanıt vermedi.

Akın “Sözde tek kuruş ödenmediğini söyleyen iktidar garanti ödemelerinin döviz kuru üzerinden ödendiğini itiraf etti. Kamu çalışanlarının maaşlarını yılda 2 defa enflasyona göre belirleyen iktidar; ballı kaymaklı garanti ödemelerini yılda 4 defa güncelleyerek mi yapmaya başladı? Bakanlığın sessiz kalması çok manidar” dedi. Akın konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltmişti:

YİD projelerinde gelir garanti tutarları hangi kriterlere göre belirleniyor? Bazı YİD projelerinde gelir garanti tutarlarının yılda artık dört defa belirlendiği iddiaları doğru mudur? Garanti tutarlarının döviz kuru yerine Türk lirası üzerinden belirlenmesi için herhangi bir çalışma yapılıyor mu?” Bakan Karaismailoğlu, soru önergesine verdiği yanıtta; “YİD Modeli ile ihale edilen otoyol projeleri; 3996 Sayılı Kanun ve 94/5907- 2011/1807 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararları ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülmekte olup, geçiş ücretleri ile garanti ödemeleri; uygulama sözleşmelerinde yer alan hükümler çerçevesinde, döviz kuru üzerinden yapılan hesaplamalar ile Türk Lirası olarak uygulanmaktadır” dedi.

‘TEK KURUŞ ÖDEMİYORUZ’ DİYEREK YANILTIYORLAR

CHP’li Akın, Karaismailoğlu’nun soru önergesine verdiği yanıta ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: “İktidar sözcüleri kamu bütçesinde adeta kara deliğe dönüşen garanti ödemeleri için kamuoyunu yanıltan açıklamalar yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ‘Tek kuruş ödenmiyor’ görüşünü ifade ediyor.

2022 yılında yaklaşık 23,6 milyar lira olan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün garanti ödeneği 2023 yılında 53,7 milyar liraya çıkarıldı. Artış yüzde 125. Bu artışın sebebi garantilerin döviz üzerinden verilmesi ve Türk lirasındaki değer kaybı. Üstelik her yıl belirlenen ödenekten daha fazla tutarda kamu parasının garantilere aktığını biliyoruz. Biz iktidara geldiğimizde bu israfa son vereceğiz” dedi.

‘DÖVİZLE ÖDEMEYİ İTİRAF ETTİLER’

Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Mevcut YİD projelerinin tümünü teknik, idari, hukuki olarak denetleyeceğiz. Bu kapsamda gelir garantili projelerin uygulama sözleşmelerini inceleyeceğiz. Döviz üzerinden verilen garantileri Türk lirasına dönüştüreceğiz. Vatandaşın, kamunun parasının artık döviz üzerinden verilen garantilere verilmesini engelleyeceğiz. Sözde tek kuruş ödenmediğini söyleyen iktidar garanti ödemelerinin döviz kuru üzerinden ödendiğini itiraf etti. Garanti ödemelerinin artık yılda 2 yerine 4 defa güncellenerek yapıldığına dair bilgiler duyuyoruz. Bu doğruysa kamu çalışanlarının maaşlarını yılda 2 defa enflasyona göre belirleyen iktidar; ballı kaymaklı garanti ödemelerini yılda 4 defa güncelleyerek mi yapmaya başladı? Bakanlığın sessiz kalması çok manidar. Bu konuda derhal açıklama yapılması gerekiyor.”

1 YILDA ÜÇ AYRI ÜCRET

Karar yazarı Prof. Dr. Uğur Emek ise geçtiğimiz haftalarda yayınladığı köşesinde Avrasya Tüneli örneğini vermişti. Emek “Avrasya Tüneli Uygulama Sözleşmesine göre ücret Şubat başında değişmektedir. Bu nedenle de Ocak ayında, bir önceki yılda belirlenen ücret uygulanmaktadır. Şubat ayında dolar üzerinden belirlenen ücret TL’ye çevrilmektedir. Ocak-Haziran arasında kur yüzde 5’i geçerse Temmuz-Aralık için yeni bir ücret daha belirlenmektedir. Bu durumda bir yıl içerisinde ortaya üç ayrı ücret çıkmaktadır. Gerçekleşen trafik, sözleşmeye göre garanti edilen araç sayısının altında kalırsa aradaki farkın ‘o yıl için geçerli olan araç geçiş ücreti ile çarpılarak İdare tarafından görevli şirkete ödenmesi’ gerekmektedir.”

‘2024’TE BAŞA BAŞ 2025’TE GELİR ELDE EDECEĞİZ’

Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri isimli programa geçtiğimiz gün bir video mesaj gönderen Bakan Karaismailoğlu:

“Hava yolu, kara yolu, demir yolu ve denizcilik alanında kamu-özel iş birliği (KÖİ) modeliyle yapılan yatırımlarımız incelendiğinde, 2024’te elde edeceğimiz gelirler ve ödemeler başa baş noktasına gelecektir. 2025’te gelirlerimiz, yapacağımız ödemelerin üzerinde olacaktır. Böylece ulaştırma sektöründe kamu-özel iş birliği modeliyle inşa edilen eserler sayesinde Hazinemize net nakit akışı sağlanacak, devletimiz ilave gelire kavuşacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN