Karamollaoğlu: Neden limanlarımızdan hâlâ İsrail’e gemi gidiyor

Karamollaoğlu: Neden limanlarımızdan hâlâ İsrail’e gemi gidiyor

Filistin Davası Sempozyumu’nda Gazze’de yaşanan insanlık dramı masaya yatırıldı. Burada konuşan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu “Neden hâlâ her gün gemiler İsrail’e gidip gelmeyi sürdürüyor?” diye sordu. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da “Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak üzerimize en büyük vecibedir” dedi.

İstanbul Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Necmettin Erbakan ve Filistin Davası Sempozyumu”nda Gazze’de yaşanan katliamların durdurulması çağrısı yapıldı.

Sempozyumda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Bugün Filistin’de yaşanan katliam başta olmak üzere, yeryüzü üzerinde meydana gelen hadiseler, bugünkü dünya düzeninin artık iflas etmiş olduğunu gösteriyor. Zaman; yeni bir dünya kurma zamanıdır. Artık bir yol ayrımına geldik. Keskin bir virajdayız. Bu düzeni ya değiştireceğiz ya değiştireceğiz. Başka alternatifimiz yok. Zulüm düzeni daha fazla devam edemez ve etmemelidir. Tüm insanlığı kendilerine köle yapmak isteyen bu düzen sahiplerine karşı koymak bizim için bir vecibedir, boynumuzun borcudur. Hak ve adalete dayalı bir medeniyetin inşası için; D-8 teşkilatı güçlendirilerek önce tüm Müslüman ülkelerin katılımı ile D-60 ardından yeryüzünde ezilen bütün mazlum milletleri bir araya getiren D-160 mutlaka inşa edilmelidir. Yeni Bir dünyaya giden yolun ilk adımı da yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmaktan geçer.” İktidarın İsrail’le yaptığı ticareti devam ettirmesine tepki gösteren Karamollaoğlu “Neden limanlarımızdan hâlâ her gün gemiler İsrail’e gidip gelmeyi sürdürüyor? Maalesef bunun temel sebebi paçayı başta kaptırmaktır. Paçayı kurtarmak için, bu düzeni değiştirmek adına yıllardır hiçbir adım atılmadı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, her dönüm noktasında Necmettin Erbakan ile Filistin davasının kesiştiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Rahmetli Erbakan Hocamızın açtığı yolda hepimiz için Kudüs meselesine sahip çıkmak, Mescid-i Aksa’yı her an sadece zihnimizde değil yüreğimizde diri tutmak ve Gazze’deki kardeşlerimize sadece kelam olarak değil fiilen destek olmak üzerimize en büyük vecibedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN