Karamollaoğlu'ndan enflasyon tepkisi: Seçim sonrası neden millete zehir içiriyorsunuz?

Karamollaoğlu'ndan enflasyon tepkisi: Seçim sonrası neden millete zehir içiriyorsunuz?

TÜİK'in verilerine göre, yıllık enflasyon, ağustosta piyasa beklentilerini aşarak yüzde 58,94'e yükseldi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyon artışının yaşandığına dikkat çeken Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, iktidara ''Seçim öncesi bal-şerbet vadedip, seçim sonrası neden millete zehir içiriyorsunuz? Hangisi gerçek sizsiniz? Seçim öncesi güzel vaatlerde bulunanlar mı, seçim sonrası acı faturayı millete kesenler mi?'' sözleriyle tepki gösterdi.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustos ayında yüzde 9,09 artış kaydetti. Yıllık bazda ise yüzde 58,94 oldu. TÜFE temmuzda ise aylık yüzde 9.49, yıllık bazda yüzde 47.83 artmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında enflasyona ilişkin değerlendirmede bulunarak, ''AK Parti iktidarı, böylece Cumhuriyetin yeni yüzyılında yeni bir rekora daha imza attı. Seçimden sonra enflasyon milletin belini kırdı ve kırmaya da devam ediyor. Seçim öncesi bal-şerbet vadedip, seçim sonrası neden millete zehir içiriyorsunuz? Hangisi gerçek sizsiniz? Seçim öncesi güzel vaatlerde bulunanlar mı, seçim sonrası acı faturayı millete kesenler mi?'' dedi

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün 6 Eylül Çarşamba. Yılın ilk 8 ayını artık geride bıraktık. Son 10 yıldır sürekli olarak işaret edilen, iktidarın en sevdiği sloganı haline gelen 2023’ün bitimine ise sadece 4 ay kaldı. Günler, aylar ve yıllar geçti; geldi 2023 ve işte çoktan gidiyor bile.

Tutulmayan sözlerle, suya düşen umutlarla, 180 derece sapma gösteren hedeflerle birlikte; işte geldi ve gidiyor 2023. İnsanımıza vadedilen neydi, gerçekte ne oldu? Hedefler nelerdi, sonuçlar ne oldu?

'SEÇİM KAZANMADA BAŞARILI, ÜLKE YÖNETMEDE BAŞARISIZLAR'

Hedef yıllık tek haneli enflasyondu, sonuç aylık çift hanelere yaklaşan enflasyon oldu. Kişi başı milli gelirde hedef 25 bin dolardı, sonuç 10 bin doların dahi altına düşüş oldu. İstihdamda, ihracatta, yatırımlarda ve geri kalan onlarca başlığın hiçbirinde hedefler tutturulamadı; aksine her geçen yıl bu hedeflerden çok daha uzaklaşıldı. Bir insanın sözleri iddia, yaptıkları ise ispattır.

Bir siyasi partinin de seçim öncesi verdiği sözler iddia, iktidar olduktan sonra bunları yerine getirmesi ise ispattır. Bir siyasi partinin seçim başarısı başka, bir iktidarın ülkeyi yönetme başarısı bambaşkadır.
Evet, Ak Parti ve Sn. Erdoğan, 20 küsur yıldır girdiği her seçimi kazandı; peki 20 yılın ardından gelinen noktaya baktığımızda sonuç nedir? Maalesef hüsran.

Seçim kazanma hususunda ne kadar başarılılarsa, ülke yönetme konusunda ise bir o kadar başarısızlar. Bolca seçim vaadi üretme konusunda ne kadar başarılı oldularsa; bunları gerçekleştirme konusunda bir o kadar başarısız oldular.

'SEÇİM ÖNCESİ BAL-ŞERBET VADEDİP, SEÇİM SONRASI...'

Muhterem arkadaşlar; enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’in resmi verilerine göre; Ağustos ayında enflasyon aylık bazda yüzde 9,09 artarken, yıllık bazda bu artış yüzde 58,94 olarak gerçekleşti.
Ve AK Parti iktidarı, böylece Cumhuriyetin yeni yüzyılında yeni bir rekora daha imza atmış oldu.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyon artışlarından biri yaşandı. Ama seçim öncesi ne diyorlardı? “Enflasyonun belini kıracağız, enflasyonu tek haneye indireceğiz.” Peki seçimden sonra ne oldu? Enflasyon milletin belini kırdı ve kırmaya da devam ediyor. Seçimden önce ne diyorlardı? “Faizler düşecek. Bu can bu tende olduğu sürece faizler artamaz.”

Fakat seçimden sonra ne oldu? 750 baz puan birden artışla faiz rekoru kırıldı. Ferîdüddin Attâr, İlâhiname adlı eserinde şu soruyu sorar; “İbrahim gibi sözler söylüyorsun, ama neden Nemrutçasına harekette bulunuyorsun?” Seçim öncesi bal-şerbet vadedip, seçim sonrası neden millete zehir içiriyorsunuz? Hangisi gerçek sizsiniz? Seçim öncesi güzel vaatlerde bulunanlar mı, seçim sonrası acı faturayı millete kesenler mi?

'BU MİLLETTEN DAHA NE İSTERSİNİZ?'

Yıllardır “seçime kadar idare et, seçimden sonra millete kemer sıktır” politikasını güdüyorsunuz. Hiçbir iktidara tanımadıkları zamanı size tanıyan insanlarımızdan hâlâ zaman istiyorsunuz.

Referandum olur, “burada bize evet oyu verin, sonra ülkemiz uçacak” dersiniz. Genel seçim olur; “burada iktidarı bize verin, o zaman görün nasıl sorunları çözeceğiz” dersiniz. Yerel seçim olur; “belediyeleri bize verin, uyum olsun” dersiniz.

5 yıl istersiniz, yetmez! 5 yıl geçince, bu kez döner bir 5 yıl daha istersiniz. 300 yetmez, 400 vekil istersiniz. Aldığınız vergiler yetmez, üstüne yeni ek vergiler istersiniz. Pandemi olur, IBAN verip para istersiniz; deprem olur, dönüp milletten yardım istersiniz. Soruyorum; Allah aşkına, siz bu milletten daha ne istersiniz? Bugüne kadar ne istediniz de millet vermedi, ne istediniz de alamadınız?

Millet, millet olmanın gereğini her seferinde ve fazlasıyla yerine getirdi; peki siz, iktidar olmanın gereğini ne zaman yerine getireceksiniz?

'YENİDEN “YENİ ANAYASA TÜRKÜSÜ”NÜ DİLİNE DOLADILAR'

İktidar, şimdilerde yeniden “Yeni Anayasa Türküsü”nü diline doladı. Keşke samimi olsalar, keşke hakikaten ülkemizin ve insanımızın ihtiyaçlarına uygun yeni bir anayasa yapmak gibi bir dertleri olsa. Keşke önce var olan yasalara uysalar da sonra bunların eksikliklerini tartışmaya geçsek.

Keşke ülkemizin gerçek gündemleri konuşulmasın diye değil de, gerçekten ülkemizin problemlerini gidermek adına bu konuyu gündeme getirmiş olsalar. Evet Sn. Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi; “Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından kurtarmalıyız.”

Evet, “Ülkemizi sivil, dili ve içeriğiyle bugünü ve yarını kucaklayan, yeni bir anayasaya kavuşturmalıyız. Evet, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'işte benim anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni, artık milletimizin takdirine sunmalıyız.”

kg.jpg

'İKTİDAR, YENİ ANAYASA ÖNERİSİNDE SAMİMİ DEĞİL'

Ancak bu konuda da maalesef iktidarın niyeti ile ilgili ciddi şüphelerimiz var. Nitekim bu iktidar ne zaman başı sıkışsa; ya yeni bir anayasa tartışması başlatıyor, ya da yeni bir ekonomi modeli açıklıyor. Ne var ki Sn. Erdoğan’ın yeni dediği her şey ülkeyi eskisinden daha beter hale getirdi.

Yeni ekonomi modeli dediler; ekonomiyi tarihin en derin krizlerinden birine sürüklediler. Yeni sisteme geçiyoruz dediler; ortada sistem diye bir şey bırakmadılar. Ve maalesef iktidar, yeni anayasa önerisinde samimi değildir. Sayın Erdoğan, anayasa tartışmalarını bir yerel seçim stratejisi olarak gündeme getirmektedir.

Enflasyon, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı konuşulmasın diye suni bir gündem oluşturma peşindedir.
Aldığı vergiler, ödediği faizler konuşulmasın diye gündemi değiştirme peşindedir.

En vahimi de anayasa tartışmaları üzerinden; toplumu başı açık-başı kapalı, laik-dindar, sağcı-solcu diye kutuplaştırarak oy devşirme hesabı yapmaktadır. Biz bu oyuna asla düşmeyeceğiz.

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR'

Muhterem arkadaşlar; çünkü biz Saadet Partisi olarak, ülkemizin yeni bir anayasadan önce yeni bir anlayışa ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İnsanımızın anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyduğunu biliyoruz.

Zira Türkiye’nin gerçek gündemi çöken ekonomi, sürdürülemez hale gelen iç ve dış borçtur. Türkiye’nin gerçek gündemi işsizliktir, yolsuzluktur, yoksulluktur. Halk zamlarla, vergilerle ezilirken; bankaların rekor karlar elde etmesidir. İşte rant ekonomisi tam olarak budur! Şunu hiç unutmayalım; Osmanlı çökerken, en çok kazananlar Galata bankerleriydi.

Türkiye’nin gerçek gündemi ekranda “nas var” diye bağırıp, gerçekte Türkiye’yi faiz lobilerine teslim eden sakat anlayıştır. Türkiye’nin gerçek gündemi bitirilen tarım, yok edilen hayvancılıktır. Yapılan yanlış yatırımlar, yürütülen yanlış politikalardır.

788.jpg

'MİLLETİMİZİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Biz Türkiye’nin gerçek gündemini, insanımızın gerçek problemlerini her fırsatta konuşmaya devam edeceğiz. Hem TBMM’deki grubumuzla, hem Anadolu’daki teşkilatlarımızla en güçlü şekilde milletimizin sorunlarının takipçisi olacağız.

Bakınız; bu ülkede çalışanların yüzde 40’ından fazlası asgari ücretle çalışmaktadır. Asgari ücret veya biraz üzerinde maaş alanlarla birlikte bu oran yüzde 80’lere ulaşmaktadır.
Türk-İş’in verilere göre; açlık sınırı 12 bin lirayı aşmış, yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayanmıştır.
Yani ülkemizde memur maaşları dahi yoksulluk sınırının epey altındadır. Özetle, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu açlık, geri kalanı ise yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmektedir.
Biz hâlâ neleri konuşuyoruz? Siz hâlâ hangi yüzle, rakamlara takla attırarak pembe tablolar çizmeye çalışıyorsunuz?

“Ekonomi büyüyormuş”; o zaman 85 milyonun sofrasındaki ekmek her geçen gün neden küçülüyor?

'ADİL PAYLAŞIM ŞART'

Adil paylaşım, bir toplumun huzur ve güvenliğinin ilk şartıdır. Nimet ve külfet dengesini tesis etmek, bir iktidarın en öncelikli vazifelerinden birisidir. Bir ülkede;

-7 bin 500 lirayla emekliler bir ay geçinmeye çalışırken, bir avuç insan onu tek seferde bir ayakkabıya veriyorsa,

-11 bin 400 lirayla milyonlarca aile bir ay hayatta kalmaya çalışırken, bir avuç insan bu rakamı bir akşam yemeğinde harcıyorsa,

-20-25 bin lirayla işçi ve memurlar bir ay ailesini geçindirmeye çalışırken, bir avuç insan tek seferde bir takım elbiseye o parayı veriyorsa;

O ülkede adaletin A’sından dahi bahsedilemez. Halk inim inim inlerken, iktidar ve yandaşları keyif çatıyorsa adil bir yönetimden kesinlikle bahsedilemez.

Bir taraftan alın teriyle elde ettiği helal kazancıyla geçinemiyorsa insanlar, diğer taraftan yolsuzluk yapanlar cezalandırılmak yerine adeta ödüllendiriliyorsa; o ülkede ahlakın A’sından dahi bahsedilemez!

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”

Muhterem arkadaşlar; işte bu nedenlerle biz “Önce Ahlak ve Maneviyat” demeye devam edeceğiz. “Önce Adalet, Her daim Adalet ve Herkese Adalet” demeye devam edeceğiz. İsraf ve faiz ekonomisi değil, üretim ve istihdam ekonomisi demeye devam edeceğiz.
“Özgürlüklerin teminat altına alındığı, tam bağımsız, müreffeh, güçlü ve öncü bir Türkiye” için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. “Yaşanabilir bir Türkiye”yi inşa edene dek, “Yeniden büyük Türkiye”yi tesis edene dek, adil ve “Yeni bir Dünya”yı kurana dek canla başla gayret göstermeye devam edeceğiz.

Varsın birileri yersiz ve gereksiz tartışmalarla vakit kaybetsin, biz ülkemizin problemlerinin çözümüne odaklanmaya devam edeceğiz. Varsın birileri yalan, iftira ve hakaretlerle algı oluşturmaya devam etsin, biz sözün güzelini söylemeye, işin de doğrusunu yapmaya devam edeceğiz.

Varsın birileri her fırsatta toplumumuzu kamplara ayırmaya çalışsın, biz “hep birlikte Türkiye’yiz” demeye devam edeceğiz. Aynı inanç, azim ve kararlılıkla işte biz buradayız ve burada olmaya, 85 milyonun hakkını koruyup gözetmeye, ahlakı ve adaleti öncelemeye devam edeceğiz!''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN