Karamollaoğlu'ndan seçim mesajı: Kollarınızı sıvayıp çalışmak mecburiyetindesiniz

Karamollaoğlu'ndan seçim mesajı: Kollarınızı sıvayıp çalışmak mecburiyetindesiniz

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "15 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını, Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasını eğer siz de arzu ediyorsanız, o zaman 14 Mayıs akşamına kadar kollarınızı sıvayıp çalışmak mecburiyetindesiniz. Sadece bizler değil sizler de çalışacaksınız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Beylikdüzü Kadir Gecesi İftar Programı’na katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, milletvekilleri, Millet İttifakı'nın il ve ilçe yöneticileri ve vatandaşlar da katıldı. İftar programında konuşan Karamollaoğlu, “Biz bütün dünyaya da adaleti getirmeyi ama bizim gibi eli kolu bağlanmış olan ülkelerle iş birliği yapmayı, bu ülkelerin tamamını kendimizle birlikte kalkınmayı şiar edinmiş bir anlayışa sahibiz. Hem ahlaki ve manevi değerlerin ihyası teknolojik ve sanayi yönünde kalkınma. Dünyayı az önce ifade ettiğim prensipler dahilinde kucaklama. İnşallah o dönem 15 Mayıs’ta başlayacak. Bu 15 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını, Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasını eğer siz de arzu ediyorsanız, ki bu alkışlardan onu anlıyorum, o zaman 14 Mayıs akşamına kadar kollarınızı sıvayıp çalışmak mecburiyetindesiniz. Sadece bizler değil sizler de çalışacaksınız” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle;

“Şu, üç noktaya vurgu yapıp huzurunuzdan ayrılacağım. Birinci mesele, ülkede barışın ve huzurun tesis edilebilmesi için birinci konumuz bizim ahlaki ve manevi değerlerimize sahip çıkmaktır. Ahlaki ve manevi değer dediğimiz zaman, Sadece utanma duygusu gündemde olmamalı. Biz toplumu bir arada tutan, barışı sağlayan, adaleti tesis eden bütün manevi meseleleri, ahlaki ve manevi değerler olarak kabul ediyoruz. Bunun da başında adalet gelir. Adalet mülkün temelidir. Bazıları ‘Adalet devletin dinidir’ de diyorlar. Adalet olmadan bir ülkede huzur ve barış olmaz. Ama onun hemen arkasından başka konular da gündeme gelir.

“BİR SİYASİ, TOPLUMDAN ÖNCE KENDİ MENFAATİNİ ÖNCELERSE ORADAN HAYIR ÇIKMAZ”

Elbette dürüstlük, fedakarlık, diğerkamlık olmak mecburiyetinde. Yememek, yedirmemek. Kamuoyunun malına sahip çıkmak. Onun ne yolsuzlukla heba edilmesine fırsat vermek ne de israf etmek. Bizim ahlaki ve manevi değerlerden ne anladığımızı ortaya koyar. Ahlaki ve manevi değerler ihya edilmeden bir toplumda huzur olmaz. Bir toplumda adalet yoksa, bir toplumda yolsuzluk kural haline gelmişse, itibar kazanmak için israftan çekinmeme gibi bir tavır sergilenirse, o ülkede sadece manevi yönden huzur olmadığı gibi maddi yönden de problemlerimiz çığ gibi büyür. Fedakarlık duygusu, insanın kendi içinde olması icap eder. Kendimden, yandaşlarımdan, ailemden çok toplumu düşünmekle mükellefim. Özellikle de siyasilerin bu konuyu önemseme mecburiyeti var. Bir siyasi, toplumdan önce kendi menfaatini, çevresini, kendisiyle beraber siyaset yapanları öncelerse oradan hayır çıkmaz. Elbette, bu tek başına yetmez. Biz toplumun maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için topyekun bir seferberlik ilan etmek mecburiyetindeyiz.

“TÜRKİYE; AVRUPA’NIN EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİNİN ARASINA GİRECEKTİR”

Türkiye; Avrupa’nın, Allah nasip eder biz iktidara gelirsek, 3-5 sene zarfında en gelişmiş ülkelerinin arasına girecektir. İnanıyorum buna. Samimi olarak biz konularımızı ele alırsak emin olun Avrupalılardan bin kat daha başarılı oluruz. Dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Komşularımız var. İrtibatlı olduğumuz ülkeler var, dünyanın ta öbür ucunda. Biz bütün bu ülkelerle şahsiyetli bir politika oluşturmak mecburiyetindeyiz. Onların etkisinde kalmadan, hakkı üstün tutan, sadece ülkemizde değil, dünyada da adalete önem veren bir anlayışı mutlaka gerçekleştireceğiz.

“14 MAYIS AKŞAMINA KADAR KOLLARINIZI SIVAYIP ÇALIŞMAK MECBURİYETİNDESİNİZ”

Biz onlar gibi olamayız. Biz bütün dünyaya da adaleti getirmeyi ama bizim gibi eli kolu bağlanmış olan ülkelerle iş birliği yapmayı, bu ülkelerin tamamını kendimizle birlikte kalkınmayı şiar edinmiş bir anlayışa sahibiz. Hem ahlaki ve manevi değerlerin ihyası, teknolojik ve sanayi yönünde kalkınma. Dünyayı az önce ifade ettiğim prensipler dahilinde kucaklama. İnşallah o dönem 15 Mayıs’ta başlayacak. Bu 15 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını, Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasını eğer siz de arzu ediyorsanız, ki bu alkışlardan onu anlıyorum, o zaman 14 Mayıs akşamına kadar kollarınızı sıvayıp çalışmak mecburiyetindesiniz. Sadece bizler değil sizler de çalışacaksınız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN