Kargalar sadece bu kişilere saldırıyor! Tek hedefi onlar, bu tarz insanları düşman olarak görüyorlar

Kargalar sadece bu kişilere saldırıyor! Tek hedefi onlar, bu tarz insanları düşman olarak görüyorlar

Sokaktan geçen insanlara saldıran karga bölge sakinlerini bıktırdı. Bazı kişilerin şemsiyeyle dolaştığını söyleyen esnaf, bir keresinde bir müşterisinin karga saldırısı sebebiyle dükkana kanlar içinde geldiğini söyledi. Kargaların yavrularını korumak amacıyla saldırdığını düşünülse de aynı özellikle aynı tipteki kadınlara saldırması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. İşte, kargaların saldırdığı tarz...

İngiltere'nin başkenti Londra'nın bir caddesinde agresif bir karga, yerel halka saldırıyor ve insanları çaresizce saklanmak için çabalıyor. Özellikle uzun saçlı kadınlar, bir karganın hedefi oldu. Saldırıların meydana geldiği Mansfield Yolu yakınında yaşayan bir sakin, yalnızca bir şemsiyenin korumasıyla dışarı çıkmaya başladığını söyledi.

karga-kimlere-neden-saldirir-2.jpg

YAVRULARINI KORUMAYA ÇALIŞIYOR

TV100'de yer alan habere göre, yaban hayatı uzmanları, karganın kötü bir amacı olmaksızın sadece yuvasını ve yavrularını korumaya çalıştığını söylüyor. Mansfield Road'daki Hope Yiyecek ve İçecek Dükkanı'nın müdürü Jiyan Demirkol, Camden New Journal'a şunları söyledi:

"Günde yaklaşık 20 saldırı duyuyoruz. Bir bayan dükkana geldi ve bir gün içinde kendisine üç kez saldırdığını söyledi."

ARKADAN SALDIRIYOR

Ev sahibi Cengiz Taşkın ise, "Sabah işe giderken bir bayan saldırıya uğradı ve ardından eve gelirken tekrar saldırıya uğradı. Dükkana geldi, çok korkmuştu. Biri saldırıdan dolayı kanıyordu. Onlara arkadan saldırıyor ama arkanı dönüp onunla yüzleşirsen karga uçup gidecek" diye konuştu.

karga-kimlere-neden-saldirir-4.jpg

UZUN SAÇLI İNSANLARA SALDIRIYOR

Esnafa göre karga sadece uzun saçlı insanlara saldırıyor gibi görünüyor. Bir başka mahalle sakini de, "Mahallemizin Whatsapp grubu patladı. Gerçekten garip. Kızım iki kez saldırıya uğradı, karga komşumun yanağını kaşıdı. Camden Belediyesi'ni aradık ama kargalar zararlı olmadığı için yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler" dedi.

Yaban hayatı uzmanları, karganın sadece yavrularını koruduğunu ve yuvadan çıktıktan sonra saldırılarının önümüzdeki haftalarda sakinleşeceğini söylüyor.

karga-kimlere-neden-saldirir-3.jpg

OLDUKÇA BÜYÜK BİR KUŞ

British Trust for Ornithology'den Tom Stewart, "Leş kargasına benziyor. Oldukça büyük bir kuş; Bunun oldukça korkutucu olduğunu hayal edebiliyorum. Karga büyük olasılıkla yolun o kısmında yuva yapıyor ve yuvada muhtemelen yavruları var. Bir karganın insanlara karşı agresif davranmasına yol açabileceğini düşünebildiğim tek şey bu. Kargalar, tüm kuşlar gibi insanlardan korkarlar, bu yüzden insanlara saldırmaktansa yavrularını korurlar" dedi.

karga-kimlere-neden-saldirir-1.jpg

UZUN SAÇLAR ONLARI KORKUTUYOR OLABİLİR

Kargaların oldukça zeki olduklarını biliyoruz, ancak Londra'da yaşanan örnekte görüldüğü üzere bu insanların yavrularına saldırmadıklarını anlayacak kadar zeki değiller. Kargalar belki de saçın rengi ya da ışığın düşme biçiminden ürküyor olabilir. Karga, saçı başka bir kuş olarak algılayabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN