Kaş Belediyesi'ni devralan Demirhan çalışan personelleri bulamıyor: Herkes para istiyor kasada 1 lira bile yok

Kaş Belediyesi'ni devralan Demirhan çalışan personelleri bulamıyor: Herkes para istiyor kasada 1 lira bile yok

31 Mart'ta Kaş Belediye Başkanlığına oturan Erol Demirhan, devraldıkları belediyenin durumuna dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediyenin 400 milyon lira borcu olduğunu açıklayan Demirhan, "Kasada 1 lira yok. 500 bin liralık top alınmış böyle bir şey yok. 7 milyon lira iftar yemeği ihale etmişsiniz" dedi. Çalışıyor gözüken personel belirsizliğine dikkat çeken Demirhan, " 418 personel var. Herkes kadro almış. Nerede ne yaptıkları da belli değil. Onları da bulacağız inşallah" dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde AK Parti'nin iki dönemdir yönetiminde bulunan Antalya'ya bağlı Kaş Belediyesi, oyların yüzde 53.9'unu alan CHP'nin adayı Erol Demirhan'ın zaferiyle sonuçlandı. Mazbatasını alır almaz göreve başlayan Demirhan, belediyenin içinde bulunduğu mali durumu kamuoyuyla paylaştı.

'NEREDE NE YAPTIKLARI BELLİ DEĞİL'

Devraldığı belediyenin durumunu özetleyen Demirhan, yapılan savurganlığı ve belediyenin borç içinde olduğunu dile getirdi. Özellikle belediyedeki personelin belirsizlik içinde olduğuna dikkat çeken Demirhan, "Kasada memurun, işçinin maaşını ödeyecek para yok. 418 personel var. Herkes kadro almış. Nerede ne yaptıkları da belli değil. Onları da bulacağız inşallah." dedi.

Kaş'ta göreve başlayan CHP'li başkan Erol Demirhan kaza geçirdi - Haber 7 SİYASETKaş Belediye Başkanı Erol Demirhan

'HERKES PARA İSTİYOR, KASADA 1 LİRA BİLE YOK'

Belediyenin mali tablosuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Demirhan, şu ifadeleri kullandı:

"Ufak da olsa bir tabloya baktık hiç iç açıcı değil. Şu anda 400 milyon lira belediyenin borcu var. Daha geride de var. Müteahhitlerin hepsi para istiyor, kasada 1 lira yok, İller Bankası’ndan gelen pay yeterse memurlara, işçilere vereceğiz. Büyük bir savurganlık var. Herkes kadro almış. Nerede ne yaptıkları da belli, onları da bulacağız. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız."

'500 BİN LİRALIK TOP ALINMIŞ'

Demirhan, belediyenin harcamalarına da dikkat çekerek, "Sahilde bir tane yol yapılıyordu. Ne görüyorsunuz orada? Tabelayı görmüşsünüzdür orada asılı olan fiyatı. 6 milyon 250 bin lira artı KDV. Para havadan bulunmuyor. 500 bin liralık top alınmış böyle bir şey yok. 7 milyon lira iftar yemeği ihale etmişsiniz, 5 milyon 700 bin artı KDV. Bu paralarla kaç kişi yemek yedi? 5 bin kişi yemek yedi mi orada? 5 bin kişi yemek yedi diye yazılmış. Bunlar belediyenin cebinden çıkıyor başka bir yerden çıkmıyor." şeklinde konuştu.

'BURADA SADECE ŞAKŞAKÇILIK YAPMIŞLAR'

Eski meclis üyelerine de sitem eden Demirhan, "Bütün bu açıkları meclis üyesi arkadaşlarımızla kapatacağız. Geçen dönem burada oturup sadece şakşakçılık yapmışlar. Kardeşim hiç mi demediniz nereye gidiyor bu paralar." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN