Kaşif Kozinoğlu soruşturması: Hasan Atilla Uğur’un gözaltına alındığı anlar kamerada

Kaşif Kozinoğlu soruşturması: Hasan Atilla Uğur’un gözaltına alındığı anlar kamerada

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011’de Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan koğuş arkadaşı emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, KKTC’den döndüğü İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Uğur, işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi’ne sevk edildi.

Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevi’ndeki ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında dönemin yargı görevlileri ile Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşlarına yönelik İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşı emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, soruşturma hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar veren ve daha sonra FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen dönemin başsavcısı Ali İşgören ile olay tarihinde cezaevi savcısı olarak görev yapan, olay yeri incelemesine katılan ve daha sonra FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet savcısı Necip Doğan gözaltına alındı. Kozinoğlu’nun diğer koğuş arkadaşı emekli Jandarma Albayı Hasan Atilla Uğur hakkında gözaltı kararı verilmiş ve Uğur’un KKTC’de olduğu tespit edilmişti.

HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI

Hasan Atilla Uğur, KKTC Ercan Havalimanı'ndan kalkan uçakla saat 23.30 sıralarında İstanbul Havalimanı'na geldi. Uğur, havalimanında gözaltına alındı. Gözaltına alınan Uğur Silivri adliyesine sevk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN