Tenerife yerel medyasının haberine göre Santa Cruz Ulusal Polis Cinayet Büro Amirliği, önceki gün oynanan La Liga 2 maçının uzatma dakikalarında yaşanan facia hakkında inceleme başlattı.
Andorra kalecisi Jesus Owono'nun ceza sahası dışına çıkarak yaptığı müdahale sonrası kalbi duran Tenerife santrforu Jesus de Miguel hastanede yaşamını yitirmişti. Maçın hakemi müdahalenin ardından Owono'ya doğrudan kırmızı kart göstermişti. Saha içinde sağlık görevlilerinin müdahale ettiği De Miguel ambulansla hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
İspanyol futbolcu Jesús de Miguel yaşamını yitirdi
DÖRT YILA KADAR HAPİS CEZASI
İspanya Ceza Kanunu'nun 142. maddesi ağır ihmal sonucu taksirle öldürme suçuna dört yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Daha hafif ihmallerde ise ceza 3 ila 18 ay arasında değişen para cezasına dönüşüyor.
İspanya Futbol Federasyonu Disiplin Kuralları ise ciddi yaralanmaya yol açan şiddetli hareketler için 4 ila 12 maç men cezası uygulanmasını öngörüyor. Verilecek ceza, soruşturmanın ardından netleşecek.
Sosyal medyada Ekvator Ginesi doğumlu kaleci hakkında ırkçı hakaretler ve ömür boyu futboldan men talepleri 'katil' etiketleriyle paylaşıldı.
Kariyerinde Alaves ve Real Sociedad formaları giyen Owono, Ekvator Ginesi Milli Takımı'nda 46 kez forma giydi. Kaleci, geçen sezon kiralık oynadığı Andorra'ya Ağustos ayında iki yıllık imza atmıştı.
