Kaşık kaşık yiyen kepçeyle ömründen veriyor! Her evde yer alıyor… Ömrü 10 yıl kısaltıyor! Ağzınıza sürmeyin

Kaşık kaşık yiyen kepçeyle ömründen veriyor! Her evde yer alıyor… Ömrü 10 yıl kısaltıyor! Ağzınıza sürmeyin

Hemen hemen her evde yer alıyor kaşık kaşık gidiyor. Bir kaşığı ömrünüzden bir kepçe çalan bu gıdanın zararlarını duyan bir daha sofrasında bulundurmayacak. Ömrünüzü 10 yıl kısaltıyor sağlığınızı yerle bir ediyor. İşte ömrünüzden çalan o besin…

Kahvaltı sofralarında görmeye alışık olduğumuz reçeller çok tatlı görünseler de göründüğü kadar masum değiller. Farklı tat ve lezzetlerde sofralarımızda yer alan bu gıda aslında hem metabolizmanın hem de karaciğerin büyük düşmanı olarak görülüyor. Uzmanlar kaşık kaşık yiyenleri tek tek uyardı. Sakın ağzınıza sürmeyin.

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Hazır reçellerin içerisinde bulunan yüksek orandaki şeker oranını işaret eden uzmanlar fazlasının birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini söyledi. Tip 2 diyabet, obezite, kalp hastalıkları ve metabolik bozuklukların aşırı şeker tüketimi ile doğrudan bağlantılı olduğunu belirten uzmanlar doğal reçellerin içerisinde toz şeker, meyve ve limon suyu yer alırken hazır reçellerin içerisinde glikoz şurubu, tatlandırıcı gibi maddelerin de yer aldığını vurguladı. Hazır reçellerdeki katkı maddelerinin yüksek oranda olduğunu belirten uzman isimler sağlığınızı içten içe eriten hazır reçellere karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

receller.jpg

KRONİK HASTALIĞA DÖNÜŞÜYOR

Bazı reçellerin içerisinde yapay renklendirici, tatlandırıcı ve koruyucu maddesi yer almaktadır. Uzun süreli tüketim durumunda kanser diyabet, karaciğer yetmezliği başta olmak üzere kronik ve ölümcül hastalıkların görülebildiği aktarıldı.

recel-1.jpg

Lif açısından son derece yetersiz olan bu ürünlerin eksikliği durumunda sindirim sağlığının olumsuz etkilendiğini belirten uzmanlar kabızlık riskini de beraberinde getirdiğini söyledi. Evde yapılan reçellerin aksine dışarıda yapılan reçellerde organik olmayan, çürümeye yüz tutmuş meyvelerin posalarını kullanıldığı da aktarıldığı. Sağlıksız meyvelerden hazırlanan reçeller de sağlıksız olmaktadır.

REÇEL YERİNE BUNU KULLANIN

Hazır reçelleri tüketmek yerine ev yapımı reçelleri tercih etmeniz gerekiyor. Bu reçellerin içeriği daha temiz olurken içerisine ne koyup koymayacağınız da size bağlı kalmaktadır.

Evde bulunan meyveleri doğal bir şekilde ezerek katkı maddesi içermeden alternatif bir meyve ezmesi haline getirebilirsiniz. Bu sayede tatlandırıcı ihtiyacı olmadan sabah kahvaltılarında tüketebileceğiniz doğal bir alternatif oluşmuş oluyor.

recel-2.jpg

Son derece doğal olan taze meyveler ile vücudunuz için gerekli olan lif ve şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Hazır reçelleri tüketirken içerik listesini dikkatlice okumak ve daha sağlıklı olan alternatifleri değerlendirmek gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN