Katil koni Türkiye sularına girdi! Çay bardağı kadar küçük 30 kişiyi öldürecek güçte

Katil koni Türkiye sularına girdi! Çay bardağı kadar küçük 30 kişiyi öldürecek güçte

Marmaris açıklarında, denizlerin en ölümcül canlılarından biri olan Koni salyangozu, yerel bir balıkçının ağlarına takıldı. Çay bardağı boyutunda olmasına rağmen, tek bir dokunuşuyla 30 insanın hayatını kaybetmesine neden olabilecek kadar güçlü bir zehire sahip bu tür, bilim dünyasında ve yerel toplulukta büyük bir ilgiyle karşılandı.

Koni salyangozunun zehri, akrep zehriyle kıyaslanabilecek düzeyde ölümcül. Marmaris bölgesinde yakalanan bu tehlikeli deniz canlısı hakkında detaylı incelemeler yapılması planlanıyor. Bu keşif, hem deniz biyolojisi hem de halk sağlığı açısından önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

img-4370.jpeg

Bilim insanları ve yetkililer, Koni salyangozunun varlığı konusunda halkı bilgilendirirken, bu tür canlılarla temas etmenin tehlikeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

img-4371.jpeg

Koni salyangozu, denizlerdeki en tehlikeli türlerden biri olarak biliniyor ve bu keşif, Türkiye sularındaki biyoçeşitliliğin henüz keşfedilmemiş yönlerini ortaya çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN