Kavala'dan duruşmalara katılmama kararı

Kavala'dan  duruşmalara katılmama kararı

Tutuklu iş insanı Osman Kavala, hakkındaki gelişmelerin ardından duruşmalara katılmama kararı aldı.

Gezi ve 15 Temmuz nedeniyle tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleri ile ilgili bir açıklama yayımladı.

4 yıldır tutuklu bulunan Açık Toplum Vakfı kurucusu Kavala, 10 büyükelçinin tahliye kararının gerçekleştirilmesine yönelik bildirinin yayımlanmasının ardından tekrardan gündeme gelerek tartışıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da büyükelçilerin bildirisinin ardından Afrika ziyareti dönüşünde "Bakın şimdi AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kavala, yaptığı açıklamayla Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerinin "Cumhurbaşkanlığı makamının ciddiyetine uygun düşmemiştir" şeklinde değerlendirdi.

Açık Toplum Vakfı'nın yasalara uygun şekilde faaliyet yürüttüğünü belirten Kavala, "Açık Toplum Vakfı’nın yönetim kurulunda diğer yönetim kurulu üyeleri gibi görev yaptım. Hiçbir dönemde başkanlığını üstlenmedim, Açık Toplum Vakfı’nı ya da George Soros’u temsil eder nitelikte bir yetkim, statüm olmadı" dedi.

'ERDOĞAN, SOROS'LA BENDEN ÖNCE TANIŞTI'

"George Soros’un Türkiye ziyaretlerinde Vakıf yönetim kurulu üyeleriyle benim de katıldığım görüşmeleri, Vakfın çalışmaları ile ilgili sivil toplum faaliyetleri kapsamında gerçekleşti" diyen Kavala şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğim kadarıyla, Sayın Erdoğan George Soros ile bu Vakfın kuruluşundan önceki bir tarihte tanışmış ve Soros’un en son Kasım 2015’te Türkiye’ye yaptığı ziyaret sonrasına kadar, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup siyasetçiler ve Cumhurbaşkanı’nın danışmanları ile Soros’un diyaloğu devam etmiş. Ben bu görüşmelere dâhil olmadım, içerikleri hakkında da bilgi sahibi değilim.

'ERDOĞAN'IN İFADELERİ İNSAN HAYSİYETİNE SALDIRI'

Bana yöneltilen suçlamalar herhangi bir delile dayanmıyor olmasına rağmen dört yıldır tutukluyum. Cumhurbaşkanı’nın hüküm giymemiş ve yargılaması devam etmekte olan bir kişiye yönelik aşağılayıcı ve lekeleyici ifadeleri, insan haysiyetine saldırı niteliğindedir. Bunlar suçlu olduğum algısı yaratan ve yargıyı doğrudan etkileyen mesajlardır.

'SAVUNMA YAPMAM ANLAMSIZ'

Bu şartlar altında adil bir yargılama yapılmasına imkân kalmadığından, bundan sonra duruşmalara katılmamın ve savunma yapmamın anlamsız olacağına inanıyorum.

Hukuk devletini savunan bir yurttaş olarak, yargının maruz kaldığı bu durumu meşrulaştırıcı bir edimde bulunmanın doğru olmadığını düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN