Kavurucu sıcağa aldanmayın! Sel felaketine hazır olun: İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Yalova-Bursa-Balıkesir…

Kavurucu sıcağa aldanmayın! Sel felaketine hazır olun: İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Yalova-Bursa-Balıkesir…

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları sizi kandırmasın. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova… Herkes hazırlığını yapsın bu kez sıcaklar değil sel vuracak. İşte tüm detaylar…

Kış aylarında sıcaklıkların beklenenin üzerinde seyretmesi bahar aylarında görülecek yağışlarında önünü kesti. Haziran ayı ile birlikte aniden yükselen sıcaklıklar Temmuz ayında da etkisini sürdürüyor. Uzmanlardan gelen uyarılar kapsamında sıcaklıkların yerini sel felaketine bırakacağı belirtildi. İşte tüm detaylar…

SICAK HAVALARA KANMAYIN

Karadeniz üzerinde oluşacak alsa alçak basıncın karaya doğru hareket etmesi ile birlikte kuzeybatı bölgelerinde havanın yağışlı geçeceği belirtildi. MeteorolojiBey sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda üst seviyede şiddetli vorticity görülecek aktarılırken güçlü bir üst seviye konveksiyonu oluşacağının altı çizildi. Kararsız koşulların görülmesi ile birlikte sıcak suya sahip Karadeniz'de nem görülebileceği belirtilirken İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde gök gürültülü fırtınalara yol açacak yerel olarak kuvvetli yağış, su baskını ile birlikte yıldırım riski bulunduğunun altı çizildi.

Image

BATI AKDENİZ DİKKAT!

Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile birlikte iç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ( Konya) dahil olmak üzere termodinamik konveksiyon ve kararsız koşullar nedeniyle yerel gök gürültünün fırtına beklentisi olduğu aktarıldı. Lokal küçük dolu yağışları ile birlikte yıldırım riski olduğu da belirtildi.

Image

İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi ve doğusu ile birlikte (Ankara doğusu-Çankırı-Kırıkkale-Kırşehir) ile Batı ve Orta Karadeniz bölümünün iç kesimlerinde atmosferin orta seviyelerinde konverjans - diverjans sahalarının etkin olduğu aktarıldı. Bu bölgelerde yerel güçlü gök gürültülü fırtınalar ile birlikte ani sert konvektif rüzgar - lokal dolu, Yıldırım ve su baskını riski bulunduğunun altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN