Kayyumun atandığı Diyarbakır'da ilk sonuçlarla birlikte kutlamalar başladı

Kayyumun atandığı Diyarbakır'da ilk sonuçlarla birlikte kutlamalar başladı

Kayyumun atandığı Diyarbakır'da kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti, büyükşehir dahil 15 ilçede seçimi önde götürüyor. Parti binasının önünde kutlamalar başladı.

Diyarbakır'da DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun İl Binasında sonuçları takip ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti büyükşehir dahil 15 ilçede seçimi önde götürüyor. Daha önce AK Parti'nin kazandığı Çermik ve Çüngüş'te ise DEM Parti az farkla geride.

Kesin olmayan sonuçların açıklanmaya başlamasıyla birlikte parti binasının önünde kutlamalar başladı. Ellerinde parti bayraklarıyla toplanmaya başlayan Diyarbakırlılar, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek sonuçları eğlenmeye başladı. Parti binasının önündeki kalabalık her geçen dakika daha da artıyor.

KAYYUMLARA KARŞI ÜÇÜNCÜ ZAFER

Kürt siyasetinin oyunun yüzde 55'in altına hiç düşmediği kentte 2016'da Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 2019'da Adnan Selçuk Mızraklı tutuklanarak yerlerine kayyım atandı. Sekiz yıldır kayyumların yönettiği kentte kesin olmayan seçim sonuçlarına göre DEM Parti, üçüncü kez belediyeleri kayyumlardan alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN