Kazdağları'nı bekleyen büyük tehlike! Danıştay'dan madene onay

Kazdağları'nı bekleyen büyük tehlike! Danıştay'dan madene onay

Kazdağları’nda ekolojik tahribata yol açacak Halilağa Bakır Madeni Projesi’ne Danıştay’dan onay çıktı. Kazdağları Ekoloji Platformu, kararın doğa için bir felaket olduğunu belirterek mücadeleyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını duyurdu.

Kazdağları Ekoloji Platformu, Cengiz Holding’in Halilağa Bakır Madeni Projesi’ne verilen “ÇED olumlu” kararına karşı açılan davanın temyiz sürecinde Danıştay tarafından reddedildiğini duyurdu. Platform, karara tepki göstererek mücadelelerini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti.

Daha önce Çanakkale 1. İdare Mahkemesi’nin ikiye bir oy çokluğuyla davayı reddetmesi üzerine dosya Danıştay’a taşınmış, Danıştay da temyiz talebini üçte iki oy çokluğuyla geri çevirmişti.

“KAZDAĞLARI’NIN YAŞAM ALANLARI TEHDİT ALTINDA”

Kazdağları Ekoloji Platformu yaptığı açıklamada, Halilağa Bakır Madeni Projesi’nin bölgedeki ormanları, su kaynaklarını ve tarım alanlarını tahrip edeceğini vurguladı. Projenin, Çan, Bayramiç ve Karamenderes su havzaları üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratacağını belirten platform, bu kararın Kazdağları için bir “idam fermanı” niteliğinde olduğunu ifade etti.

“HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER”

Platform, maden projelerinin doğa tahribatına neden olduğunu ve bu sürece sessiz kalanların da ekolojik yıkımdan sorumlu tutulacağını belirterek, “Su kaynaklarını, ormanları ve yaban hayatını yok edenler, ekokırıma yol açanlar bir gün gerçek bir hukuk sistemi önünde hesap verecek” dedi.

Kazdağları Ekoloji Platformu, yöre halkı ve doğa savunucularıyla birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini ve davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN