Keçiye konser verdi, pür dikkat dinledi! O anlar böyle kaydedildi

Keçiye mey ile konser verdi, hayvan pür dikkat onu dinledi! O anlar kameralara böyle yansıdı. Keçinin konser dinletisi kamerada...

Gümüşhane'nin merkezinde dolmuş şoförlüğü yapan ve boş zamanlarında mey çalan Engin Çelik (43), Özcan Mahallesi'nde bulunan İstiklal Caddesi'ndeki dolmuş durağında sırasını beklerken sıradışı bir olaya tanık oldu. Kendisi mey çalmaya başladığında, durağın yaklaşık 100 metre ilerisinde otlayan sürüsünden ayrılan 2 keçi, Çelik'in yanına gelerek verdiği mey konserini dinlemeye başladı. Bu anın videosunu sosyal medya hesaplarından paylaşan Çelik, anlarının binlerce kişi tarafından ilgiyle izlendiğini belirtti.

İLK DEFA BİR KEÇİNİN DİNLEMESİNE ŞAHİT OLDU

keci.png

Özellikle bir keçinin dikkatle çalınan meyi dinlemesi dikkat çekerken, Çelik durakta sırasını beklerken ara sıra mey çalmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade etti. Çelik, "Ben ara sıra burada çalıyorum. Hobi olarak yapıyorum zaten bu işi. Geçtiğimiz günlerde de çalarken keçiler karşı taraftan doğru 6-7 tane keçi geçiyordu. 2 tanesi o sürüden ayrıldı ve arkamdan doğru yanıma geldiler. Ben o anda çalıyordum. O sesi zaten aldılar. Koyunu duydum da keçiyi ilk defa duydum. Koyun sese gelir ama o keçinin gelip de burada müziğin sesini alması çok şaşırttı beni. Onlar gelince bende ayağa kalkarak ona doğru çalmaya başladım. O yarım saat hiç yanımdan ayrılmadı, yarım saat onu dinledi. Ben bu yaşıma kadar koyunu duydum ama keçiyi ilk defa duydum" dedi.

Çelik, keçinin sürüden ayrılıp yanına gelerek yarım saat boyunca müziği dinlemesinin kendisini duygulandırdığını ve hoşuna gittiğini ifade ederek, mey çalmaya olan ilgisini ve bu konuda kendi çabalarıyla öğrendiklerini vurguladı.