Kılıçdaroğlu: 6 lider şubat ayında ortak açıklama yapacağız

Kılıçdaroğlu: 6 lider şubat ayında ortak açıklama yapacağız

Halk TVde canlı yayına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 6 muhalefet partisinin parlamenter sistem çalışmasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Şubat ayı içerisinde ortak bir açıklama yapacağız" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Suat Toktaş'ın sunduğu programa katıldı. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "6 lider görüşüyoruz. Şubat ayı içerisinde ortak bir açıklama yapacağız. Ortak metni medya önünde hep beraber sahipleneceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, "6 parti arasında eşitler arasında bir ilişki kurulacak. Biz samimiyiz ve Türkiye'yi bu cendereden çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şu şekilde:

"CUMHURBAŞKANI KEŞKE YAYINA BAĞLANSA"

"Cumhurbaşkanı yayına bağlanamaz, cesaret edemez. AK Parti'nin Genel Başkanı, bağlanmak isteyebilir, düşüncelerini ifade etmek isteyebilir. Hatta 'Yeni bir tazminat davası açacağım' da diyebilir. Ama cesaret edemez. Keşke bağlansa. Keşke o da burada olsaydı. Beraber tartışsaydık. Kamuoyu da izleseydi"

"Türkiye iyi mi yönetiliyor, kötü mü yönetiliyor. Bunları oturup konuşurduk. Çünkü bu memleket bizim memleketimiz. Sadece benim memleketim değil 84 milyon bu ülkede yaşıyoruz. Siyasetçiyseniz gerçekleri topluma anlatmak zorundasınız ve toplum size hak verir. Yapay tartışmalardan özenle kaçınmak lazım. Vatandaş zaten gırtlağına kadar sorunların içinde ve bu sorunları aşması lazım. Bu sorunların nasıl aşılacağı yönünde siyaset kurumunun kendi görüşlerini aktarması lazım"

"HER EVDE MUTLAKA BİR İŞSİZ VAR"

"İnsanlar geçinemiyor her evde mutlaka bir işsiz var. 84 milyonun ortak sorunları var. Bunları konuşmamız gerekir. Bir kar yağdı tek gündem İstanbul oldu. Tüm Türkiye'nin sorunları var. Devlete verdiğimiz vergiler var. Bu vergiler nereye harcanıyor. İhaleler veriliyor bunlar kimlere veriliyor? Çünkü o paraları vatandaş veriyor. Ekmek alırken vatandaş vergi veriyor. Vergi veriyorsa 'bu vergileri nereye harcıyorsun anlat' demesi lazım."

"İSTANBUL'U KAYBETMEYİ İÇLERİNE SİNDİREMİYORLAR"

"Ben İBB'nin elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini biliyorum. O gece İmamoğlu ile irtibatım vardı. Siz kalktınız bir olay var, insanlar yolda kaldı ama metro... Gece 2'ye kadar açıktı. Yeni yaptıkları havalimanının kargo terminalinin çatısı düştü. Binlerce turist orada slogan attı. Nerede idi bu ülkeyi yöneten insan? Siz oradaki turistleri alıp otele bile götüremediniz.

Siz bir kişiyi hedef alıp kendi kusurlarını örtmeyi düşünüyorsanız, yanılırsınız. Sorunlar yaşanır. Bir sorun yaşanıyorsa, devleti yönetenler sorunların çözümüne katkı koyarlar, sorunun büyümesine değil. İstanbul'u kaybetmeyi içlerine sindiremiyorlar. Ankara'yı da İstanbul'u da sindireceksin."

İTTİFAK ÇALIŞMALARI

"6 lider görüşüyoruz. Hepimizin ortak bir hedefi var o da bu ülkeye demokrasi getirmek. 6 liderin ortak kararıyla güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarında bir metin ortaya çıktı. Her bir genel başkan bu çalışmaları gördü ve anlaşma sağlandı. 6 lider güçlendirilmiş parlamenter sistemin açıklamasını yapacak. Genel başkan yardımcısı arkadaşlar yine görüşecekler ve 6 liderin Ankara'da olduğu bir günde biz bu metne sahip çıkacağız. Şubat ayı içerisinde bunun altına imza atacağız.

6 parti arasında eşitler arasında bir ilişki olmasını istiyoruz. Biz samimiyiz ve Türkiye'yi bu cendereden çıkarmak istiyoruz. Söz konusu olan vatandır gerisi teferruat. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem yapmak istiyoruz. Hiç kimse merak etmesin liderler nasıl bir sorumluluk aldıklarının bilincindeler. Bütün partilerin iyi kurmayları var. Bunların büyük bir kısmı devlette uzun yıllar çalışan, deneyim sahibi olan kurmaylar var. İktidar da denetlensin, TBMM'de denetlensin. Her bir lider bunu biliyor. Biz devlette liyakatın önüne geçmeliyiz. Oraya en yetkin insanı getirmeliyiz. Türkiye'de bu zulmün sona ermesi için bir an önce sandık gelmeli."

SEZEN AKSU AÇIKLAMASI

"Devlet, kinle intikam duygusuyla devlet yönetilemez. Ya siyaseti giymeyeceksin ya da eleştiriyi kabul edeceksin. Hakaret edilmemesi gerekir, bu da yanlış. Devlet adamı kalkacak sanatçıyı hedef gösterecek üstelik bunu Allah'ın evinde söyledi. Toplum Sezen Aksu'ya sahip çıktığı için Erdoğan geri adım atmak zorunda kaldı"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN