Kılıçdaroğlu Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti: Devlete sızmış çeteler hesap verecek

Kılıçdaroğlu Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti: Devlete sızmış çeteler hesap verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in Korkut Ekin’i işaret ederek “Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş” dediği Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının odağındaki suikaste uğrayan gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti.

O anlara ait bir kareyi Twitter üzerinden paylaşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Suçları magazinleştiriyorlar ama gerçekler çok acı. Kutlu Adalı’ya suikast yapıldı. Dedikodu değil, acı gerçek. Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler!

Adalı Ailesi ile de bir araya gelen Kılıçdaroğlu, mezar ziyaretinin ardından basın açıklaması yaptı.

Kutlu Adalı'nın katledilişinin üzerinden yıllar geçtiğini ifade eden CHP lideri, şunları söyledi:

Asıl failler bulunamadı. Soruşturma yetersiz. Soruşturmanın yetersiz olduğu, delillerin yeteri kadar toplanamadığını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kabul etti zaten.

Şimdi asıl failler ortaya çıktı yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık Türkiye'deki ve Kıbrıs'taki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir.

Failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz. Aile bunu yıllardır bekliyor. Failler ortada, biliniyor. Katiller belli, biliniyor. Gereğinin yapılması lazım. Yazıktır, günahtır.

kilicdar.jpg

SEDAT PEKER'İN ADALI'YA SUİKAST İDDİASI

Sedat Peker, Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i hedef gösterdi. Peker, Adalı cinayeti için Eken’in o dönem kendisini aradığını belirterek, bu cinayet için kendisinin kardeşi Atilla Peker'i önerdiğini iddia etti.

ATİLLA PEKER: EKEN'LE BİRLİKTE GİTTİK

İddiaların ardından hakkında soruşturma açılan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, savcılığa verdiği ve kamuoyuna imzasız nüshanın yansıdığı dilekçede, gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için eski MİT'çi Korkut Eken'le Kıbrıs'a gittiklerini iddia etti.

Atilla Peker, Eken'in kendisine silah verdiğini ve susturucunun nasıl kullanıldığını öğrettiğini belirtti. Peker, Eken'in İstanbul'da gerçekleşen daha sonraki görüşmede kendisine, "Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun’ dediğini aktardı.

EKEN: KUTLU ADALI'YI TANIMAM

Bu iddiaların üzerine Korkut Eken, suçlamaları reddetti ancak Peker'le Kıbrıs'a gittiğini doğruladı.

Kutlu Adalı'yı tanımadığını belirten ve olayın soruşturulması için talepte bulunacağını kaydeden Eken, “Ben Sedat Peker'e ne yaptımsa aşırı bir düşmanlığı oluşmuş. Atilla Peker'in buna alet olmaması lazım. Nasıl yaptı bilmiyorum" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN