Kutlu Adalı cinayetinde Abdullah Çatlı detayı

Kutlu Adalı cinayetinde Abdullah Çatlı detayı

25 yıl önce işlenen Kutlu Adalı cinayetinde Sedat Peker'in açıklamaları sonrası yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Adalı'nın öldürülme gerekçesi olarak gösterilen St. Barnabas baskını sırasında Mağusa Adli Şube Amiri Tema Irkad, cinayet ile ilgili çarpıcı bir iddiayı dillendirdi. "Bu işi, bizzat gerçekleştirmesi için Abdullah Çatlı'ya görev verildi" diyen Irkad, tetiği Çatlı ile Türkiye'den gelen bir çocuğun çektiğini söyledi.

Sedat Peker'in iddialarının ardından Kutlu Adalı suikastı ile ilgili soruşturma başlatılırken, cinayete ilişkin her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor.

Adalı'nın öldürülme gerekçesi olarak gösterilen St. Barnabas baskını sırasında Mağusa Adli Şube Amiri Tema Irkad, 25 yıl sonra gündeme gelen cinayet ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"OLAY YERİNDEKİ 4. KİŞİ İLE KARŞILAŞTIM"

Bir aracın Sivil Savunma Başkanlığı'ndan çıkıp Kutlu Adalı'nın evinin önüne geldiğini, aracın cinayet sonrası yeniden Sivil Savunma'ya döndüğünü anlattı. Irkad, cinayetin işlendiği gece olay yerinde en az 4 kişi olduğunu söyledi. Bunlardan birinin Abdullah Çatlı ile onunla birlikte gelen genç birisinin olduğunu ifade eden Irkad, Hüseyin Demirci ile 4. bir kişinin de olay yerinde olduğunu aktardı.

Kanal Sim'de katıldığı programda 4. kişi ile yıllar sonra tesadüfen karşılaştığını belirten Irkad, "O kişi yıllar sonra, bana orada olduğunu söyledi. Ve 4. kişi bana 'Söylediğin her şey doğruydu, o gece oradaydım' dedi" ifadelerini kullandı.

tema-irkad.jpgDönemin Mağusa Adli Şube Amiri Tema Irkad

"BÜTÜN MAHALLE GÖRDÜ KARDEŞİM"

Irkad, tetiği çeken kişinin Çatlı ile birlikte Türkiye'den geldiğini aktaran Irkad, şunları kaydetti: "Bu işi, bizzat gerçekleştirmesi için Abdullah Çatlı'ya görev verildi. 4 kişiden de fazla olabilir fakat en az 4 kişiler. En az 4 kişiyi ben biliyorum."

Irkad, şöyle devam etti: "Abdullah Çatlı, nam-ı diğer Mehmet Özbey. Cinayeti Türkiye'den getirdiği genç bir oğlana işletti. Olay mahallinde rahmetli Hüseyin Demirci, Abdullah Çatlı, o çocuğun dışında başka biri daha var. Birileri daha vardı, bütün mahalle gördü. Bütün mahalle gördü kardeşim, bütün mahalle."

Abdullah Çatlı'nın sorusu üzerine iddiasını yineleyen Irkad "Abdullah Çatlı, kesin olay yerinde. Kesin. Bu işi, kimse Abdullah Çatlı'nın üzerine yıkmadı" dedi.

Irkad, 2017'de kendisini ile temas kuran kişinin ismini açıklamazken, bu kişi ile tesadüfen karşılaştığı ve kendisine 'Tema Abi' diyerek hitap ettiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

6 Temmuz 1996'da gazeteci Kutlu Adalı, gece saatlerinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. KKTC güvenlik birimlerinin başlattığı soruşturma sonuç vermemiş ve cinayeti kimin işlediği belirlenememişti.

YouTube üzerinden yayınladığı videolarla Türkiye'yi gündemini sarsan Sedat Peker, yayınladığı son videoda Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

Adalı'yı Mehmet Ağar ile Korkut Eken'in öldürdüğünü iddia eden Peker, cinayet için kendisinden bir adam istendiğini, bu kişinin de kardeşi Atilla Peker olduğunu itiraf etmişti. Fakat Peker, kardeşinin cinayet karışmadığını dile getirmişti.

Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili soruşturma başlatılırken, Atilla Peker de gözaltına alınmıştı. İfadesinde Korkut Eken ile Galip Mendi'nin adını veren Peker, Korkut Eken ile birlikte Kıbrıs'a gittiğini kabul etmiş fakat cinayete karışmadığını söylemişti.

Peker'in ifadesinin ardından hem Korkut Eken'den hem de Galip Mendi'den açıklamalar gelmişti. Kutlu Adalı cinayetinde adı geçen emekli Yarbay Korkut Eken, Sedat Peker'in iddialarının ardından konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN