Son dakika! Atilla Peker ifade verdi, Adalı cinayeti ile ilgili soruşturma başlatıldı

Son dakika! Atilla Peker ifade verdi, Adalı cinayeti ile ilgili soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi... Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in ifadesinin ardından Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Son dakika haberi... Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in iddialarının ardından Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili soruşturma başlattı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği 'Gazeteci Kutlu Adalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesi' olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine, dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.

"KKTC MAKAMLARINDAN BELGE İSTENDİ"

Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için eski MİT'çi Korkut Eken'le Kıbrıs'a gittiklerini itiraf etmişti.

Atilla Peker, Eken'in kendisine silah verdiğini ve susturucunun nasıl kullanıldığı öğrettiğini belirtmişti. Peker, Eken'in İstanbul'da gerçekleşen daha sonraki görüşmede kendisine "Atilla, Kıbrıs işini hallettik biliyor musun’ dediğini aktarmıştı.

Sedat Peker, yayınladığı 7. videoda 1996'da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i işaret etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN