Korkut Eken'den merak edilen soruya tuhaf cevap: Kıbrıs'a neden Atilla Peker ile gitti?

Korkut Eken'den merak edilen soruya tuhaf cevap: Kıbrıs'a neden Atilla Peker ile gitti?

Kutlu Adalı cinayetinde adı geçen emekli Yarbay Korkut Eken, Sedat Peker'in iddialarının ardından konuştu. Atilla Peker ile Kıbrıs'a gittiğini fakat cinayetle alakasının olmadığını belirten Eken, herkesin merak ettiği soruya cevap verdi. Eken, Peker'i Kıbrıs'a götürme gerekçesini "Orada PKK ile bir çatışma olursa, yanımda birisi olsun istedim. Bu tür olaylarda o günkü devlet stratejisine göre, devlet görevlisi yerine 'eleman' kullanılıyordu" sözleriyle anlattı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili iddialarının ardından, Peker'in iddialarında adı geçen emekli Yarbay Korkut Eken, Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu.

Öztürk'ün, Eken'in sözlerini aktardığı yazısında "Özel Harekat polislerini eğiten Korkut Eken'e, anlatımına göre Mehmet Ağar tarafından KKTC'ye PKK sızmaları ve örgütün gizli evleri konusunda araştırma görevi verilmişti. KKTC'ye giderken yanında Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker bulunuyordu. Bunu hem Eken, hem de Peker doğruladı" ifadelerini kullandı.

NEDEN ATİLLA PEKER GÖTÜRÜLDÜ?

"Peker kardeşler, gidiş amacının gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek olduğunu söylerken, Eken ise bunun asla doğru olmadığını; namusu ve şerefi üzerine yemin ederek doğru olmadığını belirtti. Peki, neden devlet görevlisi değil de Peker götürüldü?" diyen Öztürk, Eken'in bu soruya şu cevabını verdiğini aktardı:

"Orada PKK ile bir çatışma olursa, yanımda birisi olsun istedim. Bu tür olaylarda o günkü devlet stratejisine göre devlet görevlisi yerine 'eleman' kullanılıyordu. Tabii asıl olan devletin kendi elemanlarını kullanmasıdır. Şimdi aslan gibi arkadaşlar bu işleri yapıyor. Şu anda MİT'in yurtdışı operasyonlarını izliyorum, çok büyük başarılar elde ediliyor. Teknik imkanlar çok. Bize para-pul da vermezlerdi. O zaman örtülü ödeneği harcamayıp seneye aktarmak önemliydi.

KORKUT EKEN'İN ARKASINDA KİM VAR?

Bakın, siyasiler birbirine arka çıkıyor. 'İçişleri Bakan'ın yanındayım, arkasındayım' denilip konu kapatılıyor. Peki Korkut Eken'in arkasında kim var? Allah'tan korkulur. Şanımla, şerefimle arkadaşlarımla görevlerimi en başarılı biçimde bitirdim, emekli oldum. Başarısız hiçbir operasyonum olmadı."

NE OLMUŞTU?

Emekli Orgeneral Galip Mendi'nin ardından emekli Yarbay Korkut Eken de Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili ilk kez konuşmuştu. "O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de da alakam yok" diyen Eken, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'le Kıbrıs'a gittiğini doğrulamıştı.

Atilla Peker'in gazeteci Kutlu Adalı suikastı öncesinde emekli Yarbay Korkut Eken'le görüştüklerini söylediği Emekli Orgeneral Galip Mendi, görüşmeyi doğrulamış ancak Eken'le Adalı hakkında konuşmadıklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN