Kılıçdaroğlu 'Neyse biz işimize dönelim' diyerek duyurdu: Bu altın hesapları kadının zırhı olacak

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ev Hanımları’na Aile Destek Sigortalarını öderken, katılım bankası seçeneğini de sunup, altın hesapları açtıracaklarını ve ödemenin bu hesaplara yatırılacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Neyse biz işimize dönelim" notuyla paylaştığı videoda sosyal devlet vurgusu yaparak, "Bu altın hesapları kadının zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak, sosyal devletin koruması altında olacak" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla, "en değer verdiği projesi" olduğunu söylediği Aile Destek Sigortası hakkında bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Ev Hanımları’na Aile Destek Sigortalarını öderken, faiz hassasiyeti olanlara, katılım bankası seçeneğinin verilip, katılım altın hesapları açtıracaklarını ve ödemenin bu hesaplara yatırılacağını söyledi.

'BU ÜLKEYE MİRAS BIRAKMAK İSTEDİĞİM YEGANE ŞEY'

Kılıçdaroğlu, "Neyse biz işimize dönelim" notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Sevgili kadınlar, sevgili ev hanımları... Benim en çok değer verdiğim projem Aile Destek Sigortası'dır. Bu benim hayatımın en önemli projesidir. Hatta bu ülkeye miras olarak bırakmak istediğim şey için yegane şeydir. Aile Destek Sigortası, geliri asgari ücretin altında olan veya hiç geliri olmayan ailelerin gelirini asgari ücrete tamamlamaktır. Bu sigorta, kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına almak demektir. Zor bir şey değil, dünyada pek çok ülkede uygulanıyor. Her aileye asgari ücret garantisi verirseniz, ailede mutluğu ve bereketi sağlarsınız. Ben bunu yapacağım. İnsan onuruna yaraşır şekilde yapacağım. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğim. Sözüm söz. Hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek.

'AMACIM EV KADININI GÜVENCEYE ALMAK'

Ama benim bir amacım daha var. Ev kadınını güvenceye almak. O yüzden bu parayı kadınların banka hesabına yatıracağım. Ayrıca biliyorum ki, ev hanımlarının önemli bir kısmında katılım bankası hassasiyeti var. Eğer bu kaygı onlarınsa, benim de kaygımdır. Katılım bankalarıyla anlaşacağız, altın hesaplarıyla açtıracağız, Aile Destek Sigortası'nı altın olarak ev kadınlarının hesabına yatıracağız. Bu altın hesapları kadının zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak, sosyal devletin koruması altında olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN