Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sedef Kabaş ve Sezen Aksu tepkisi: Yok hükmünde olduğu için gündem yaratma peşinde

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sedef Kabaş ve Sezen Aksu tepkisi: Yok hükmünde olduğu için gündem yaratma peşinde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedef Kabaş'ın sosyal medya hesabında paylaştığı bir Çerkes atasözünden dolayı Cumhurbaşkanı'na hakaret etmekten tutuklanmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'ya yönelik "O dilleri kopartmak görevimizdir" sözüne tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, savcılık tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme Kabaş'ın tutuklanmasına karar verip cezaevine gönderdi.

seef-kabas-polis.jpg

ERDOĞAN: O DİLLERİ KOPARTMAK GÖREVİMİZDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen 'Adem ile Havva' sözleri nedeniyle sanatçı hakkında çok sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, Cuma namazı için gittiği Çamlıca Camii'nde konuştu.

Cuma namazı sırasında cami cemaatine seslenen Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu'yu hedef aldı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir."

KILIÇDAROĞLU: KENDİSİ YOK HÜKMÜNDE GÜNDEM YARATMA PEŞİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sedef Kabaş'ın yaşadığı adli süreçle ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir” dedi.

kk-sedef.jpg

"KENDİSİ UZUN ZAMANDIR YOK HÜKMÜNDE"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımı ile gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

On binlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN