Sezen Aksu'nun açıklaması 35 dile çevrildi

Sezen Aksu'nun açıklaması 35 dile çevrildi

Yıllar önce yazdığı bir şarkı sözü nedeniyle gündem olan ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde olan şarkıcı Sezen Aksu'nun şarkı sözüyle verdiği yanıt 35 ayrı dile çevrildi.

"Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şarkının Türkiye'de gündem olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef aldığı ünlü şarkıcı, besteci ve şarkı sözü yazarı Sezen Aksu, tepkilere şarkı sözleriyle yanıt verdi.

35 AYRI DİLE ÇEVRİLDİ

Aksu'nun "Avcı" isimli şarkısı sosyal medya kullanıcıları tarafından İngilizce, Almanca, Ermenice, Arapça ve İbranice de dahil olmak üzere 35 farklı dile çevrildi.

Aras Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, şarkı sözü çevirilerinin olduğu bir görseli Twitter hesabından paylaştı. Koptaş şarkının çevirilerinin sürdüğünü de aktardı.

NE OLMUŞTU?

Sanatçının 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı şarkıda geçen, "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri tartışma yaratmıştı.

Sanatçıya destek verenler olduğu gibi, eleştirenler de olmuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazından sonra yaptığı açıklamada, Sezen Aksu'nun şarkısı üzerinden başlayan tartışmalara isim vermeden katıldı.

Erdoğan, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" dedi.

SEZEN AKSU NE YANIT VERMİŞTİ?

Sezen Aksu, yaptığı yazılı açıklamaya, kendisine destek verenlere teşekkür ederek başladı.

"Malumunuz olduğu üzere konu ben değilim, konu memleket. Kendimi bildim bileli çeşitli insanlık hallerini gözlemliyor ve söze döküyorum biliyorsunuz" şeklinde açıklamasına devam eden sanatçı, 2010'da yazdığı 'Hop Dedik' isimli şarkısını örnek olarak gösterdi.

Sanatçı daha sonra Cuma günü yazdığını söylediği 'Avcı' isimli şarkının sözlerini paylaştı:

"Sen beni üzemezsin/ Zaten çok üzgünüm/ Nereye baksam acı/ Nereye baksam acı/ Ben avım sen avcı/ Vur bakalım….

"Sen beni sezemezsin/ Dilimi ezemezsin/ Nereye baksam acı/ Nereye baksam acı/ Kim yolcu kim hancı/ Dur bakalım…

"Beni öldüremezsin/ Sesim, sazım, sözüm var benim/ Ben derken ben herkesim"

Sezen Aksu açıklamasını, "Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim" sözleriyle bitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN